Sosyal Sorumluluk

Teknosa’nın stratejik önceliklerinden biri sürdürülebilirliktir. Bu çerçevede toplumsal cinsiyet eşitliği, çevre duyarlılığı ve sorumlu kaynak kullanımı gibi alanlarda toplumda anlamlı değişimlere yol açacak çalışmaları hayata geçirerek, çalışanlarına, paydaşlarına ve topluma değer yaratmayı sürdürmektedir.

Teknosa, kadın çalışanlarının çocuk sahibi olduktan sonra da iş hayatlarına yüksek motivasyonla devam etmeleri ve kariyer yolculuklarında sağlam adımlarla yürümeleri için TAM (Teknosalı Anne Mentorlar) projesini başlatmıştır. Bu proje ile kadın çalışanlar kariyer yolculuklarında birbirlerinin deneyimlerinden öğrenerek, kariyer yolculuklarında birbirlerine destek olmaktadırlar. Teknosa, “Teknosalı Anne Mentorlar” projesiyle uluslararası alanda gerçekleştirilen 2 ödül programında toplam 4 ödül birden kazanmıştır.

Teknosa, UN Global Compact ve UN Women'ın ortak girişimi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni (WEPs) imzalayarak, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya taahhüt verip Türkiye'de bu platforma katılan ilk teknoloji perakende şirketidir.

Sabancı üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından aile içi şiddete karşı iş yerlerinde destek mekanizmaları oluşturup, kadına uygulanan şiddeti daha görünür hale getirmek amacıyla tasarlanan “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı” projesi katılımcıları arasındadır.

Teknosa, kadınların eşitlik mücadelesinde erkeklerin de aktif rol almasını amaçlayan Yanındayız Derneği’nin ve perakende ve tüketici ürünleri sektöründe çalışan kadın liderleri destekleyen, üst düzey kadın yöneticilerin sayısını artırmayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı misyon edinen Lead Network’ün de kurumsal üyeleri arasında yer almaktadır.

Şirket, sosyal sorumluluk projeleriyle de kadınların, toplumda ve iş hayatında güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.

Kadın için Teknoloji

Kadın için Teknoloji

Teknosa, 2007 yılından bu yana Habitat Derneği iş birliğiyle sürdürdüğü Kadın için Teknoloji Projesi ile toplumsal cinsiyet eşitliği adına Türkiye’de bilgisayar ve internet kullanımında daha geride olan kadınların dijital okuryazar olmasına katkıda bulunmaktadır. Kadınları sosyal ve kültürel hayat ile teknoloji kullanımında etkin hale getirmek amacını güden proje kapsamında bugüne kadar Türkiye çapında 28 bine yakın kadına ücretsiz dijital okuryazarlık eğitimi verilmiştir.

Temel bilgisayar kullanımı ve Office programları eğitimleriyle başlayan proje, teknolojinin gelişimine ve katılımcıların beklentilerine paralel olarak sosyal medya, e-hizmetler, güvenli internet ve mobil cihaz kullanımı eğitimlerinin eklenmesiyle gelişerek sürmektedir.

Proje kapsamında verilen online dijital okuryazarlık eğitimlerin yanı sıra fiziksel atölye çalışmalarıyla kadınların farklı alanlarda teknoloji yetkinliklerinin artırılmasına da destek verilmektedir.

Eğitimlere katılan kadınlar, kendilerini daha özgüvenli, eşit ve güçlü hissettiklerini paylaşmaktadırlar. Teknosa, projeyi kadınların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirerek sürdürmeyi planlamaktadır.

Bilgi ve Başvuru için: www.kadinicinteknoloji.com

Kadın için Teknoloji

Kadın için Teknoloji, Hepimiz için Dayanışma

Teknosa, Kadın için Teknoloji projesi kapsamında Sabancı Vakfı ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile birlikte bir dayanışma hareketi başlatmıştır.

Hedef, şiddet gören kadınların sesini duyurabilmesi için onları ihtiyaç duydukları teknolojiyle, akıllı telefonla buluşturmaktır.

Bu kapsamda Teknosa, ikinci el akıllı telefonları toplayarak bakımını yapmakta ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu aracılığıyla ihtiyaç sahibi, şiddet gören kadınlara ulaştırmaktadır.

Tamiri mümkün olmayan cihazların parçaları ise yedek parça olarak proje kapsamındaki diğer akıllı telefonların tamirinde kullanılmaktadır.

Yarının Farkında

image 1

Teknosa 2022 yılında Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, çevre bilinci, dijital karbon ayak izi, atık ve e-atık konularında başta gençler olmak üzere toplumda farkındalık yaratmak amacıyla “Yarının Farkında” eğitim projesini başlatmıştır.

Proje kapsamında Ankara ve İstanbul’da katılımcıların yanlarında getirdikleri kulaklık benzeri basit ürünleri tamir ettirdiği, tamir süreçleri hakkında bilgi edindiği ve ömrünü tamamlayan ürünleri nasıl değerlendirebileceklerini gördükleri döngüsel bir festival olan “FixFest” etkinlikleri düzenlenmiştir.

Dijital Temizlik Seferberliği

image 1

Teknosa dijital ayak izini azaltmak ve dijital temizlik konusuna dikkat çekerek farkındalık yaratmak amacıyla 2022 yılında “Dijital Temizlik” konusunda webinarlar gerçekleştirmiştir.

Gençler için Teknoloji

image 1

Gençlere hitap eden proje iş birliklerine öncelik veren Teknosa, 2018 yılından bu yana Türkiye’nin gençlere yardım amacı güden önemli sosyal girişimlerinden biri olan Askıda Ne Var ve Kampüste Ne Var’ın destekçileri arasında yer almaktadır. Şirket, bu platform üzerinden üniversite öğrencileriyle ihtiyaç duydukları teknoloji ürünlerini buluşturmaktadır.

Teknosa ayrıca, çeşitli üniversite etkinliklerine teknolojik destek vererek, yararlı sosyal faaliyetlerin aktif olarak devam etmesine katkı sağlamaktadır.

Tarih için Teknoloji

image 1

Teknosa'nın "Tarih için Teknoloji" felsefesiyle paralel hayata geçirdiği Nadir Eserler Projesi, İstanbul üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'nde bulunan, zamanın etkisiyle yıpranan eserleri dijital ortama aktarma çalışmasıdır. Nadir Eserler Kütüphanesi'ne en ileri teknoloji sağlanarak; kitap, fotoğraf, yazma, harita, müzik notası, gazete, dergi, hat ve levhadan oluşan yüz bine yakın nadir eser taranmış ve dijital ortamda arşivlenmiştir. Teknolojinin doğru kullanımının en etkili ve gözle görünür şekilde vurgulandığı bu proje, akademik bir kurum ile özel sektör işbirliğinin en güzel örneğini de ortaya koymaktadır. Nadir Eserler Projesi'nde, ülkemizin ve dünyanın en önemli tarihsel ve kültürel hazinelerinden biri olan İstanbul üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'ndeki binlerce tarihi eserin zamanın yıpratıcı tesiriyle yok olma tehlikesinden teknoloji arayıcılığıyla kurtarılmasını sağlamak ve gelecek nesillere bir kaynak olarak miras bırakmak amaçlanmıştır.