Elektrikli Süpürgeler Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Temizliğin en önemli yardımcılarından olan elektrik süpürgesi modelleri, her geçen gün sunulan yeni çeşitleriyle ev temizliğini daha pratik ve etkili hale getirir. Islak ve kuru temizlik fonksiyonları, yüksek motor gücü ve ek başlıklar, kullanıcıların daha kısa sürede daha profesyonel sonuçlar almasını sağlar. İhtiyaçlara uygun seçilen, ergonomik özellikli ürünler, temizliği kolaylaştırarak kullanıcıların hayat kalitesini artırır. Ancak mekana, zemine, beklentilere uygun olmayan ürünler, temizliğin çok daha zahmetli hale gelmesine neden olur. Zahmetsiz temizliğin en önemli şartı, doğru elektrikli süpürge seçimidir. En iyi süpürgeyi seçebilmek için süpürge türlerini, özelliklerini, marka ve modelleri inceleyebilir, kararınızı vererek siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Süpürge Türleri

Süpürge makinesi farklı çeşitleriyle, farklı zeminlerde temizlik ihtiyacına cevap vermek için çalışır. Farklı başlıklar, filtreler ve motor güçleriyle çeşitlenen makinelerin temel özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Şarjlı/Elektrikli: Makineler şarjlı ve elektrikli alternatifler bulundurur. Şarjlı modeller; dikey süpürgeler ve el süpürgeleri olarak ikiye ayrılır. Ürünler, şarj standı üzerinden şarj edilerek batarya gücüne göre dakikalarca süpürmeye imkan verir. Elektrikli ürünler ise prize takılarak güç alır ve kablo uzunlukları modele göre değişir. Kablo uzunluğu ne kadar fazlaysa, kullanıcılar alanın içinde o kadar az priz değiştirme ihtiyacı duyar ve hareket özgürlüğü kazanır. Kullanıcılar odalar arasında süpürgeyi kullanırken cihazın farklı prizlerden güç alması için fişi çıkarıp takar. Kablo sisteminde döner uç olması da hareket özgürlüğü kazanılmasına imkan verir. Eğer açık ofis gibi geniş alanlar süpürülecekse, kablosu olabildiğince uzun süpürgelere yönelmek avantajlıdır. Şarjlı kullanım süresi saatlerle ölçülen tasarımlar tercih edilebilir.
  • Toz torbasız/Toz torbalı: Ürünlerin toz torbalı ve torbasız seçenekleri bulunur. Makineler, zeminlerden topladıkları tozları torbada veya haznelerde biriktirir. Toz torbası bulunduran cihazlar ara ara temizlenerek ve torba değiştirilerek performansını korur. Toz torbasız süpürgeler ise haznenin boşaltılmasının ardından yeniden kullanıma hazır hale gelir.
  • Islak/Kuru: Islak ve kuru temizlik yapabilen süpürge modellerinde bazen iki fonksiyon bir arada bulunur. Sıvıları da temizleyebilen ve haznesinde hapsederek temizliği kolaylaştıran ürünler arasında el süpürgeleri de bulunur. Kuru temizlik ise süpürgelerin geleneksel temizlik sistemidir. Emilen kuru maddeler ve tozlar, haznede veya torbada hapsedilerek temizlik tamamlanır.
  • Dikey/El Süpürgesi: Süpürge çeşitleri içinde dikey süpürge modelleri, pratik temizlik sağlar. Özellikle günlük temizliği kolaylaştıran tasarımlar, genellikle üzerinde çıkarılabilir el süpürgeleri taşır. El süpürgeleri yardımıyla yerlerdeki kırıntılar, koltuk aralarında, arabalarda bulunan tozlar zahmetsizce temizlenir. Günümüzde elektrik süpürgesi üreticisi olan birçok firma, yüksek motor gücü ile geleneksel modelleri aratmayan dikey tasarımlar sunmaktadır. Xiaomi süpürge gibi dünyaca ünlü birçok markanın temizlik ürünleri arasında pratik yardımcıları bulabilirsiniz.
  • Robot: 90'lı yılların sonunda tasarlanan robot süpürgeler, günümüzde akıllı teknolojilerle donatılarak evlerde temizliği kolaylaştırır. Navigasyonlu robot süpürge ve akıllı robot paspas ürünleri, evdeki mobilyaların, merdivenlerin yükseltilerine göre hareket eder; çarpmadan, düşmeden ev içindeki en zor alanları temizler. Yüksek emiş gücün sunan robot süpürge modelleri sayesinde, evde detaylı temizlik yapma ihtiyacı azalır. Robot modeller denince akla ilk gelen Xiaomi robot süpürgeler farklı çeşitleri ile hayatı kolaylaştırır.
  • Motor Teknolojisi: Tüm bu özelliklerin yanı sıra motor teknolojileri modele, markaya göre değişiklik gösterir. Silindir teknolojisi ile çalışan son model süpürgeler, çok daha iyi verim sağlayarak temizliği pratik hale getirir.

Robot Süpürge Nedir?

Robot süpürgeler, akıllı telefonlardan kontrol edilebilen modellerdir. Yuvarlak formları ve navigasyon sistemleri sayesinde bir yere çarpmadan ev içinde ilerler. Birkaç santimetre yükseklikte tasarlanan ürünler, koltuk ve yatak altlarına rahatlıkla girerek ulaşılması zor alanların temizliğine yardımcı olur. Şarj edilerek kullanıma hazır olan ürünler, evde kimse yokken bile saatler boyunca temizlik yapabilir. Süpürge makinesi sesi çok gürültülü olabilirken robot süpürgeler neredeyse sessiz çalışır. Özellikle evcil hayvanlarla evlerini paylaşan ve çocuk sahibi kişiler için ideal olan ürünler, sık temizlenmesi gereken alanları zahmetsizce tozdan arındırır. Tozları, tüyleri, kırıntıları; fırçaları ve emiş gücü ile kolaylıkla toplar. Cihazlar, şarj olma zamanlarının dışında aralıksız çalışabilir.

Şarjlı Süpürge Özellikleri

  • Şarjlı modeller, kompakt tasarımlarla tamamlanır. Ürünlerin şarj ünitelerinde genellikle ek başlıklar da depolanabilir.
  • Batarya kapasiteleri, şarjla çalışma süresini belirler. Kimi modeller 15 dakika kadar şarjla çalışabilirken yüksek batarya kapasitesi bulunduran çeşitlerde bu süre bir veya bir buçuk saate kadar çıkabilir.
  • Şarjlı modeller toz torbası bulundurmaz. Haznede biriken tozlar kolaylıkla boşaltılabilir.
  • Ürünlerin hafiflikleri seçim esnasında kıstas oluşturur. El süpürgeleri, klasik modellerden çok daha hafiftir.
  • Dikey süpürgelerin birçok modeli ayarlanabilir uzunluktaki sapları ile süpürme esnasında kullanıcıların daha az eğilmesini sağlar. Daha konforlu temizliğe imkan tanır. Ayrıca prizden fişi takıp çıkarma sorunu da bulunmaz.
  • Birçok şarjlı süpürge, yüksek vakum gücü ile sunulur. Eskiden el süpürgeleri daha basit toz alma işlemlerinde kullanılırken; günümüzde gelişmiş modeller sayesinde şarjlı süpürgeler, klasik süpürgelere yardımcı olma görevinden ev temizliğindeki ana cihazlardan biri haline gelmiştir.
  • Kablolu süpürgelerle tavanlardaki örümcek ağlarını temizlemek oldukça zordur. Dikey modellerle tavandan zemine kolay temizlik yapılabilir.
  • Birçok şarjlı süpürge için ek bataryalar alınabilir. Böylece yeni şarj süresini beklemeden, süpürge kullanılmaya devam edilebilir.

Elektrikli Süpürgenin Avantajları

Elektrikli süpürgelerle yapılan temizlik, filtreler sayesinde sorunsuz hale gelir. Çekilen tozu hazneye ve torbaya hapseden özel filtreli modeller, süpürürken etrafa yeniden toz saçılmasına engel olur. Filtre teknolojileri sayesinde alerjik kullanıcıların hayat kalitesi yükselir. Makine, süpürülen alanda alerji yaratan toz zerreciklerini içine hapseder ve kişileri rahatsız etmez. Ayrıca düzenli süpürme, evin geç tozlanmasını sağlar. Yüksek vakum gücü sunan makineler ile süpürülen halıların dokularındaki toz ve birikintiler kolaylıkla toplanarak halının yıkanma aralığının açılması da sağlanır. Süpürgelerin ucunda yer alan mobilya ve perde başlığı gibi küçük aparatlar sayesinde temizliği zor alanlar rahatlıkla hijyene kavuşur. Dar minder araları kalorifer petekleri, perdeler bile süpürge ile tozdan arınabilir. Evinde; parke, fayans, mermer ve taş bulunan kişiler, farklı zeminlere uygun makinelerle temizliğe ara vermeden devam edebilir. Her zemine uygun temizleyiciler sayesinde, farklı yüzeylerde tozdan eser kalmaz. Ayrıca, süpürgelerde bulunan açılır kapanır teleskopik boru; boy ve ulaşılması gereken bölüme göre ayarlanır. Süpürme sırasında ürünler en konforlu süpürme açısını sunar ve kullanıcılar yorulmadan temizliği tamamlar. Elektrikli süpürgeler günümüzde her evin ihtiyacıdır, siz de süpürge modellerindeki avantajlardan yararlanarak yaşam kalitenizi ve konforunuzu artırabilirsiniz.

Süpürge Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Süpürge seçerken, cihazın evinizdeki yüzeylere uygun olduğundan emin olmalısınız.
  • Şarjlı bir model seçiyorsanız, evin metrekaresini dikkate alarak batarya kapasitesi ve sağladığı çalışma süresinin evin temizliği için yeterli olduğuna bakmalısınız.
  • Başlık sayısı ve fonksiyonu seçim esnasında önem kazanır.
  • Makine içindeki toz tutma bölümü torba veya hazneden oluşabilir. Makinenin toz tutma sistemine, kapasitesine, motor gücüne ve filtre donanımına dikkat etmelisiniz.
  • Cihazlar çalışırken ses yapabilir, günümüzde neredeyse sessiz çalışan süpürgeler mevcuttur. Ürün seçerken çıkardığı ses düzeyine bakarak seçim yapabilirsiniz.
  • Başlık sayısına, başlıkların fonksiyonuna dikkat edebilirsiniz.
  • Süpürge makinesi fiyatları, seçim esnasında kriteriniz olabilir. Ürünler arasında kıyas yaparken fiyat kalite dengesini gözetmelisiniz. Markaların yedek parça desteği ve servis ağı konusunda bilgi alarak seçiminizi yönlendirebilirsiniz.
  • Ürünlerin kolay temizlenebilmesi, bakım özellikleri, ıslak ve kuru çalışma fonksiyonları seçim yaparken önem kazanır.
  • Cihazın ağırlığına, ergonomik özelliklerine, tutma sapının boyuna ve ayarlanabilir olup olmamasına dikkat ederek ürün tercih edebilirsiniz.
  • Robot model alacaksanız akıllı teknolojilerine, donanım özelliklerine, navigasyon eklentisine ve akıllı telefonlarla uyumluluğuna bakabilirsiniz. Süpürge robot fiyat açısından klasik modellerden daha yüksek rakamlarla etiketlenebilir. Ürünlerin sağladıkları konfor ve fiyat arasında denge aramalısınız.

Elektrik Süpürgesi Bakımı

Süpürgelerin bakımı için, markaların ürüne yönelik oluşturduğu kullanım kılavuzları rehber olabilir. Örneğin süpürge makinesi Arçelik markaysa, Arçelik markasının ürünlerine özel hazırladığı kullanım kılavuzlarına ulaşarak bakım önerilerini dikkate alabilirsiniz. Markaların temizlik önerilerine web sitelerinden veya müşteri destek ekiplerinden de ulaşabilirsiniz. Eğer süpürge makinesi Fantom ise Fantom markasının web sitesi veya müşteri destek ekipleri üzerinden detaylı bakım önerilerini öğrenebilirsiniz. Süpürgelerin temel bakım adımları ise şöyledir:

  • Öncelikle süpürgeyi güç kaynağından ayırmalı, cihazın fişini çekmelisiniz.
  • Ayrılabilen her parçasını ayırdıktan sonra toz haznesini boşaltmalı ve silerek iyice temizlemelisiniz.
  • Filtreleri tek tek çıkararak elde yıkamalısınız.
  • Tüm parçaları kurumaya bırakmalı ve tamamen kuruyana dek yeniden kullanmamalısınız.
  • Yıkamak yerine tüm parçaları nemli bir bez yardımıyla silmeyi tercih edebilirsiniz.
  • Makine borusunu temizlemek için uzun bir çubuktan yardım alabilirsiniz.
  • Elektrik süpürgelerinin temizliğinde kesinlikle aşındırıcı kullanmamalısınız. Eğer markanın önerileri temel temizlik yönergelerinden farklıysa, onları dikkate alarak uygulamalısınız.

Elektrik Süpürgeleri Hakkında Püf Noktalar

Hangi ürünleri seçmeniz konusunda kararsızlık yaşıyorsanız, elektrikli süpürgeleri hakkındaki püf noktaları dikkate alabilirsiniz.

  • Eğer halı döşeli bir alanı süpürmek için hangi aparatın uygun olduğundan emin olamıyorsanız, halıda döküntüleri kolaylıkla toplayacak fırçalı başlıkları tercih edebilirsiniz.
  • Evcil hayvanlarla beraber yaşıyorsanız, özel tasarlanan tüy emici makinelerden tercih edebilir ve düzenli temizlik için robot temizleyicilerden alabilirsiniz.
  • Verniksiz ahşap yüzeylerde ıslak temizlik fonksiyonunu kullanmamalısınız.
  • Eğer kağıt torbalı bir makine kullanıyorsanız kırık cam parçalarını makine içine çekmemelisiniz. Büyük cam ve porselenleri topladıktan sonra alanı süpürmelisiniz.
  • Süpürgelerin ses düzeylerini ayırt edemiyor, desibel ölçümünde ideal seviyenin ne olduğunu merak ediyorsanız; konuşma sesi düzeyinin 68 dB olduğundan yola çıkarak makinelerin çıkardığı sesin yüksekliğini tahmin edebilirsiniz.
  • Alerjiniz varsa hipoalerjenik, HEPA filtreli makinelerden tercih edebilirsiniz.

Süpürge Fiyatları

Makinelerin markalarını seçim için tek kıstas olarak görmemeli ve ürün detaylarını incelemelisiniz. Örneğin bir süpürge makinesi Fakir tarafından metal kasalı tasarlanmış olabilir. Aynı markanın diğer ürünlerinde plastik kasalı süpürgeleri de görebilirsiniz. Kasa materyali aynı marka ürünler arasında fiyat farkı görülmesinin nedenlerinden biridir. Ağırlıkları ve dayanıklılıkları değişen ürünlerin hangisinin sizin için daha uygun olduğunu anlamanız için tüm özellikleri detaylarıyla incelemeniz önerilir. Süpürge makinesi ucuz olduğunda otomatik olarak sizin için en iyi alternatifi oluşturmaz. Bazı ürünleri ihtiyaçlarınızı karşılamadığı için her yıl değiştirmek zorunda kalabilir ve uzun vadede daha çok masraf yapabilirsiniz. Elektrikli süpürge fiyatları ve modeller açısından geniş yelpazede ürün alternatifi sunar. Her ihtiyaca, zemin türüne, bütçeye uygun süpürge alternatifleri bulunabilir. Süpürge fiyatları, modellerin estetik ve teknik özelliklerine göre belirlenir. Motor teknolojisi, emiş gücü, motor kapasitesi, toz depolama tekniği, ağırlığı ve markası gibi belirleyiciler süpürgelerin fiyatları üzerinde direkt etkilidir.

Siz de farklı özelliklerdeki en iyi elektrik süpürgelerini Teknosa aracılığıyla bulabilir, hemen sipariş verebilirsiniz.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.