Monitör / Oyuncu Monitörü Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Monitör, en basit tanımıyla bilgisayarın ekranıdır. Yapılan işlemlerin grafiklere dönüştürülerek takip edilmesini sağlayan monitörler, masaüstü bilgisayarlarda kullanılır. Geniş ekranda çalışmak isteyenler, laptop bilgisayarlarına da ek monitörler bağlayarak çalışmayı kolaylaştırabilir. Günümüzde farklı markaların farkı özellikler sunan onlarca yenilikçi modeli kullanıcılarla buluşmaktadır. Ofiste, evde, çalışma veya oyun için kullanılabilecek üstün özellikli monitörler, tüketicilerin beklentilerini karşılamak için farklı teknik özelliklerle donatılır.

Monitör Markaları

Günümüzde bilgisayar üreticisi olan her firma aynı zamanda monitör de üretir. Kullanıcılar markaların sektör tecrübesine, bağlantı seçeneklerine, teknik ve tasarım özelliklerine bakarak kolaylıkla seçim yapabilir. Bazı markaların kendilerinin imzası haline gelen özel detayları bulunabilir. Markaların farklı serileri de farklı görevlerle öne çıkabilir. Örneğin LG monitör çeşitleri içinde hem çalışma için kullanılabilen tasarımlar hem de oyun için özel tasarlanan, yüksek çözünürlüklü oyun monitörleri bulunabilir. LG, çerçeveli ve çerçevesiz, sonsuz ekranlı monitörleriyle kullanıcılara birçok opsiyon sunar. Bol alternatif tasarlayan bilgisayar firmalarından biri de Samsung'tur. Samsung bilgisayar monitörü ürünleri içinde 24 inç'ten 32 inç'e kadar farklı boyutlarda ürünler bulunur. Dizüstü ve masaüstü bilgisayar modelleriyle tanınan Asus monitör ürünleri de kullanıcıların öncelikli seçimleri arasında yer alır. Üstün görüntü teknolojileri sunan bir diğer üretici ise Philips'dir. LED ekran teknolojilerini kullanan Philips monitör çeşitleri, özellikle oyun meraklılarının seçimi olmaktadır.

Bilgisayar monitörü modelleri, çözünürlük değerleri, yenileme oranı, net görüş, ekran boyutları, siyah stabilizasyonu ve tepki süresi özellikleriyle birbirinden ayrılır. Kullanıcılar bilgisayardan ve monitörden beklentilerine göre modeller içinden diledikleri tasarımı seçebilir. Geniş ekranlı monitör arayanlar 32 inç seçeneklere bakarken, önceliği performans olanlar, yenileme hızı yüksek monitör seçeneklerini filtreleyebilir. Full HD monitör seçenekleri ekran netliğini önceleyenlerin seçimi olurken dahili hoparlör sahibi monitör modelleri, bir ekrandan daha fazlasını bekleyenlerin alternatifidir. Modeller, oyun atmosferi sağlamaya yardımcı ekran ışıkları, yüksek ses ve görüntü performansı, farklı açılardan görüş için eğimli ekran tasarımları ile birbirinden ayrılır.

Monitör Özellikleri

Monitör çeşitleri, öncelikle ekran teknolojilerine göre sınıflandırılır. LED, IPS, PLS, TN panel, LCD gibi farklı ekran teknolojileri kullanıcıları karşılar. Oyunseverler, IPS ve PLS monitörlerle aradıkları canlı renkleri, net görüntüleri bulabilir. TN panelli LED monitörler daha düşük maliyetli olmaları nedeniyle, daha uygun fiyatlarla alıcı bulur. IPS ve PLS monitörlerden daha düşük tepki süresine sahip olan TN panelli modeller, ekonomik fiyatlarıyla oyun ve film meraklılarının tercihi olmaya devam etmektedir. LCD tasarımların ise birçoğunda dokunmatik destek yer alır. Kullanıcılar sadece ekranı kullanarak, klavyeye gerek duymadan bilgisayara komut verebilir.

Saniyede ekrana gelen kare sayısı ile FPS değeri ile ifade edilir. Akıcı izlemenin kaynağı olan değer, monitörden monitöre değişir. FPS değeri yükseldikçe oyuncu kendini izlediği oyun veya filmin daha içinde hissedebilir. Akıcı ve gerçekçi görüntüler için FPS değeri önem taşır. Ayrıca FreeSync gibi teknolojiler de yenileme hızını, monitörün performansını güçlendirir.

Genel kullanım için monitör almak isteyenler PLS ve AHVA formundaki panellerle bekledikleri görüntü performansını rahatlıkla bulabilir. Ancak ürünlerin tüm teknik özelliklerin detaylıca incelenmesi, kullanıcıların seçiminin doğru olması için kriterdir. Monitörlerde, dahili hoparlör varlığı da bulunabilir. Ürün özelliklerini zenginleştiren hoparlörlerin ses teknolojisi, netlik oranı modele göre değişir.

Ekran kartı ve ses kartı uyumluluğu, bağlantı seçenekleri, monitörlerin parlaklık ve yansıma değerleri de ürün özellikleri arasında yer alır. Kullanıcılar aradıkları özelliklerin monitörde olup olmadığını detaylıca inceleyerek bulabilir ve ürünler arasından kendilerine uygun olan bilgisayar monitörünü rahatlıkla ayırt edebilir.

Monitör Seçim Rehberi

  • Monitör seçerken öncelikle boyut dikkate alınır. Ürünün kullanılacağı masada, monitör için ayrılan alana, kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun olan ebatlardaki seçenekler filtrelenebilir.
  • Monitör seçerken “gaming”,”game” gibi ifadeler görüldüğünde o ürünün oyun için tasarlandığı anlaşılabilir. Birçok oyun yüksek çözünürlük ve akışkan görüntü gerektirdiği için bu monitörler genellikle çok daha üstün teknolojilerle tamamlanmıştır. Ancak genel kullanıcının tüm bu teknik özelliklere ihtiyacı olmayabilir. Üstün teknolojili, yüksek renk seçenekli bilgisayarlar, grafik tasarımcılar, fotoğrafçılar, montaj ve kurgu profesyonelleri tarafından da tercih edilir.
  • Günümüzde birçok monitörde göz yormayan özellik aranır. Kullanıcılar özellikle genel kullanım için olan modellerde, mavi ışık filtresi olmasını gözetmektedir. Markalar, filtrelemeyi ürün özellikleri içinde sunar, kullanıcılar ayarlar üzerinden kolaylıkla mavi ışık filtresini aktifleştirerek göz yormayan forma geçiş yapabilir.
  • Ekranın mat veya parlak olması, aydınlık ayarları, kontrast teknolojileri önemlidir. Monitör seçerken yansıtma derecesinin düşük olmasına dikkat etmek, ürünün aydınlık alanlarda bile rahatlıkla kullanılabilmesini sağlar.
  • 4K paneller bilgisayar monitörlerine de oldukça popülerleşmiştir. Oyun deneyimi için faydalı olan bu teknoloji, genel kullanım için şart görülmez. Kullanıcılar, doğru boyutlar ve diğer teknik özelliklerdeki 2K modellerden de istedikleri günlük performansı rahatlıkla alabilir.
  • Eğimli ekranlar, görüntünün içinde hissetmek, rahat odaklanmak ve açı dolayısıyla görüntü kaybı yaşamamak için tercih edilir. Yine oyun meraklıları için faydalı olan bu özellik, genel kullanım için şart sayılmaz.
  • Günlük kullanım için 24'' bilgisayar monitörü genellikle yeterli görülür. Oyun için ise 27 veya 32‘' ekranlar tavsiye edilir. Ayrıca görüntü üzerinden tasarım işleri yapanlar, yazılım gibi detaylı görüntüler üzerinde çalışanlar için de büyük ekran kullanımı önerilebilir.
  • Monitör bağlantıları, VGA, DVI, HDMI, Display-Port veya USB-C üzerinden gerçekleştirilebilir. Ekranın konnektör kablosu bulunduktan sonra monitöre takılır, ardından bilgisayarın ilgili girişine yerleştirilir. Güç kablosu da bağladıktan sonra monitör kullanıma hazır hale gelir. Bilgisayarda başka cihazlar takılıysa, boş olan bağlantı seçeneği seçim için önem taşır. Örneğin HDMI üzerinden bağlantı kurmak isteyen kullanıcılar, bu bağlantı seçeneğini destekleyen modellere yönelebilir.

Monitör Kullanımı

Ekranlar; çalışırken, oyun oynarken, film izlerken kullanılabilir. Hem masaüstü hem de dizüstü modellerle bağlanarak kullanılabilir. Bağlantı kabloları genellikle monitör paketlerinde yer alır. Birden çok bağlantı desteği sunan ürünler için paket içerisinden çok sayıda kablo çıkabilir. Eğer farklı bir kabloya ihtiyaç duyulursa dönüştürücü veya yeni kablo desteği ile kullanıma başlanabilir. Çoklu ekran kullanımında çift görüntüleme, sadece monitörde görüntüleme, iki ekranda da görme veya devamını görme seçenekleri etkinleştirilerek görüntünün nasıl yansıtılacağı seçilir. Bilgisayar klavyesinde yer alan kısayollar üzerinden yansıtma seçenekleri açılarak ayar yapılır. Monitör kurulumu için ekstra bir yazılım veya eşleştirme zahmetine gerek duyulmaz.

Monitör Fiyatları

Monitör fiyatları, ürünlerin teknik ve tasarım özelliklerine göre değişiklik gösterir. Yüksek çözünürlük, özel ekran teknolojileri, eğimli ekran görünümü gibi özellikler ürün fiyatlarında artışa sebep olur. Panel formu, ekran büyüklüğü de ürün fiyatına direkt etki eder. Her kullanıcı için en pahalı monitör en iyi seçenek olmayabilir. Kullanıcıların ihtiyaçlarına, bütçesine, üründen beklentilerine, kullanım alışkanlıklarına göre çok sayıda seçenek arasından seçim yapılabilir. Teknosa, farklı markaların, onlarca monitör modeliyle kullanıcılar için alternatif sunar. Bilgisayarlarının performansına destek olacak en iyi monitörü arayan kullanıcılar, kendileri için en uygun tasarımları Teknosa güvencesi ile sipariş verebilir.

Siz de bilgisayar monitörü ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilir, Teknosa'nın sunduğu onlarca model arasından kolaylıkla seçim yapabilirsiniz.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.