Ağ Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Modülatör ve demodülatör kelimelerinin birleşiminden oluşan modem terimi, internet bağlantı seçeneği olan cihazların genel ağa bağlantısına aracılık eden cihazları tanımlamak için kullanılıyor. Modemlerin temelde iki işlevi bulunuyor. Modem cihazları, bilgisayardan gelen dijital verileri analog veriye dönüştürerek gönderiyor ve karşı taraftan gelen analog verileri dijitale çevirerek iki cihaz arasındaki bağlantıyı sağlıyor. Bir başka deyişle modem, internet bağlantısı yapan cihazların dilini bağlantı için anlaşılabilir hâle getiriyor. Verileri sinyallere, sinyalleri de verilere dönüştürüyor.

Modem Cihazları

Modemler dahili ve harici olarak iki farklı yapıda tasarlanıyor. Dahili modemler sadece bilgisayarlara entegre olarak çalışabildiği için harici modemler günümüzde daha yaygın olarak kullanılıyor. Sıklıkla kullanılan modem çeşitleri arasında ADSL, VDSL ve kablo modem ilk sıralarda yer alıyor.

ADSL modem, internet erişimini bir telefon hattı üzerinden gerçekleştiriyor. ADSL modemlerin gelişmişi olarak nitelendirilen VDSL modemler, daha hızlı internet erişimi sağlıyor. İnternet trafiği bakır kablo üzerinden ilerliyor ve santrale olan uzaklığa bağlı olarak internet kalitesi yükselebiliyor ya da düşebiliyor. Kablo modemlerde ise bilgisayar, yerel bir kablo TV bağlantısına bağlanıyor ve bu hat üzerinden veri alışverişi yapıyor.

Teknolojinin herkes için ulaşılabilir olmasını hedefleyen Teknosa, modem çeşitleriyle de tüm ihtiyaçlara yönelik cihazları kullanıcıların beğenisine sunuyor. Zyxel wireless adaptör, Zyxel modemler, TP-link modemler, Zyxel Switch ve Zyxel ağ modemi kategorilerinde hızlı ve güvenli internet bağlantısının kapısını aralayan modemlere ev sahipliği yapan Teknosa, altyapınıza uygun modem cihazlarını kullanıcıların beğenisine sunuyor. Farklı port sayılarına sahip modemler, yüksek iletişim standardı ve erişilebilir teknik destek seçenekleriyle, bir modemle ilgili tüm beklentilerinizi karşılıyor.

Modem Router

Modem ve modem router terimleri farklı cihazları ifade ediyor. Modemler bulunduğunuz mekânla internet arasındaki köprüyü oluştururken, router mekân içerisindeki yerel ağı oluşturma görevini üstleniyor. Router modem sayesinde ağa dahil olan her cihaz veriyi doğru noktaya gönderiyor ve diğerler cihazlarla herhangi bir çakışma olmuyor.

Yönlendirici olarak da bilinen router modemler, iki ağın birbiriyle güvenli şekilde haberleşmesi için kullanılıyor. Router'lar, farklı ağlar arasındaki iletişimi sağlayarak bilgi alışverişini mümkün kılıyor. İnternet ortamında gezinebilmeniz için size kimlik atayan cihaz, ağ trafiğinde akıcı ve güvenli şekilde hareket etmenize olanak sağlıyor. İnternet sağlayıcıların evinize kadar getirdiği internet hizmeti, kişisel cihazlarınızın internete bağlanmasını sağlıyor. Router, modemden sonraki ilk ana parça olarak, dünyaya güvenli şekilde açılmanızı mümkün kılıyor.

Routerların bünyesinde bir işlemci ve bellek bulunuyor. Cihaz sizin için tahsis edilen IP adresini ayrıştırıyor ve kablolu ya da kablosuz bağlantı sağlayan cihazlarla internete bağlanabilmeniz için yeni bir IP tanımlıyor. Teknosa'da kullanıcıların beğenisine sunulan Zyxel WAH7601 Taşınabilir CAT4 LTE 4G Router, iki dahili LTE anteni, eş zamanlı 10 cihaz kullanımı, 150 Mbps DL/50 Mbps UL hızı ve sekiz saate kadar çalışma süresi sayesinde kullanıcıların en çok tercih ettiği modeller arasında bulunuyor.

Zyxel teknolojisiyle üretilen Zyxel VMG3625-T50B Dual-Band Ac 1200 Mbps Kablosuz Ac/N Wan + Port Gigabit Usb 3G Destekli Modem, yüksek hızlı erişim için, VDSL2 ve ADSL2+ arasında otomatik algılama yapabiliyor. Optimize RF ve anten tasarımı, beamforming desteği ve çift bant teknolojisi, yüksek hızın keyfini konforlu şekilde çıkarmanızı sağlıyor.

Modem Dağıtıcı

Dağıtıcı modem farklı türlerdeki cihazların aynı modem aracılığıyla internet erişimine sahip olmasını mümkün kılan cihazlar olarak tanımlanabilir. Hem kablolu hem de kablosuz bağlantıları dağıtabilen modem dağıtıcı, kablolu interneti kablosuz Wi-Fi internete çevirmek amacıyla da kullanılıyor. Tüm bunların yanı sıra sinyal tekrarlama özelliği de bulunan cihazlar, repeater adı verilen mod sayesinde iç mekânlarda en uzak noktalarda bile internet erişimini sürekli kılıyor.

Wi-Fi dağıtıcı özelliği sayesinde mekânlardaki kablo karmaşasının önüne geçen modem dağıtıcılar, dış mekân ve iç mekânlara yönelik olarak farklı özelliklerde tasarlanıyor. Dış ortamda kullanım için geliştirilen cihazlar, en kötü hava koşullarında bile sinyal sürekliliğini devam ettirebilen özel çalışma prensiplerine uygun olarak çalışıyor.

Söz konusu cihazlar, menzil geliştirici olarak da adlandırılıyor. Modemin ulaşmadığı ölü bölgelerden kurtulmak için tercih edilen dağıtıcı modemler, gereksinim duyduğunuz kablosuz kapsama alanının tamamında kesintisiz internet erişimine imkân tanıyor. Aklınıza gelebilecek her yerde mevcut modemi ya da router'ı değiştirmeden kablosuz kapsama alanını genişleten dağıtıcı modemler, aynı zamanda bağlantı kalitesi ve hızını da herhangi bir kayıp olmadan en uç noktalara taşıyor. Zyxel Dual Band Wi-Fi Range Extender, en çok ilgi gören menzil geliştiriciler arasında yer alıyor. Cihaz mevcut internet bağlantınızı genişletmek ya da tek başına güçlü bir Wi-Fi ağı oluşturmak üzere iki farklı modu destekliyor.

Zyxel ürünleri arasında yer alan Zyxel WRE2206 Menzil Genişletici/Access Point, evinizde kablosuz ağ sinyalinin sürekli olmadığı noktalar için tasarlanıyor. Daha iyi kablosuz kapsama alanı için iyileştirilmiş anten donanımına sahip olan cihaz, LED göstergesi sayesinde kurulum için en iyi konumu buluyor. Zyxel Wap3205 Değiştirilebilir Antenli Evrensel Menzil Genişletici sayesinde kablosuz ağı oluşturmanız, bağlanmanız ve genişletmeniz mümkün hâle geliyor. İşlevselliğiyle dikkat çeken cihazda Access Point ve repeater modu bulunuyor. Teknosa internet erişiminizi güçlendirecek ve sürekli kılacak birçok farklı modem çeşidini bünyesinde barındırıyor. Siz de bağlantı kurmak, çevrim içi dünyanın bir paydaşı hâline gelmek ya da bağlantınızı çeşitli açılardan geliştirmek istiyorsanız istediğiniz modemi uygun ödeme koşulları ve Teknosa güvencesiyle satın alabilirsiniz.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.