Ağız ve Diş Bakımı Fiyatları ve Modelleri

1 Sonuç
Sıralama
Filtreler
TL
TL
Çok Satanlar
Philips Sonicare 3062/00  Power Flosser  Ağız Duşu başlığı

Philips Sonicare 3062/00 Power Flosser Ağız Duşu başlığı

599 TL

Ağız ve diş bakım ürünleri

Dişlerin temizliği gerek sağlık açısından gerekse fiziksel görünüm açısından önem teşkil eder. Güzel ve sağlıklı bir gülüş kişinin kendine olan güvenini pekiştirmesinde de etkili olmaktadır. Kişisel bakım denilince de ilk akla gelen ağız ve diş sağlığını korumak için kapsamlı tetkiklerin düzenli aralıklar ile yaptırılması gerekir. Ağız ve diş sağlığı denilince akla ilk gelen bembeyaz dişlerdir. Bembeyaz dişlere sahip olmak için küçük yaşlardan itibaren sağlığa herhangi bir zararı olmayan ürünlerin dikkat çerçevesinde düzenli olarak kullanılması yeterli olmaktadır.

Kaliteli ağız ve diş bakım ürünlerinin uzun vadeli kullanımı sayesinde ileride oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçilmiş olunur. Ağız bakım ürünleri denilince akla gelen ilk ürün diş fırçası olacaktır. Doğru seçilmiş diş fırçaları ile ağız içinde ve diş köklerinde oluşabilecek olan, tartar, çürük, diş eti çekilmeleri ve enfeksiyona bağlı diğer rahatsızlıklardan korunmak mümkün olacaktır. Diş yapısına uygun aynı zamanda kullanım kolaylığı bulunan diş fırçalarının seçimi ile birlikte sağlıklı bir gülüşe sahip olmak mümkündür.

Ağız ve diş bakım ürünleri denilince ne kadar akla ilk diş fırçası gelse de, ağız ve diş bakımı için gerekli birçok farklı ürün bulunur. Sağlıklı diş etine ve sağlıklı dişlere sahip olmak düşünüldüğü kadar zor bir eylem değildir. Çürüksüz, tartarsız ve diş eti problemi bulunmayan bir ağza sahip olmak kapsamlı bir ağız bakımından geçer. Yalnızca diş temizliği ile sağlıklı bir gülüşe sahip olmak mümkün değildir. Diş temizliğinin yanı sıra, dil, diş eti, damak temizliğinin de yapılması gerekir. Bu işlemleri kolay bir şekilde yerine getirebilecek teknoloji harikası birçok ağız ve diş bakım ürünü bulunur. Dişlerin üzerindeki kalıntıları gidermek ve iç rahatlatıcı bir temizlik sağlamak için diş fırçaları daha fazla tercih edilmekte ve diğer ağız ve diş bakım ürünleri göz ardı edilmektedir.

Diş fırçaları kendi içinde kategorilere ayrılır. Elektrikli diş fırçaları ve standart (manuel) diş fırçaları olarak. Elektrikli diş fırçaları ile dişler daha kolay temizlenir, plak oluşumu ve diş fırçasının zamanla dişlerde meydana getirdiği aşınmalar en aza indirilir. Şarjlı diş fırçaları ile elektrikli dış fırçaları isimleri aynı ürünler için kullanır. Söyleyiş farklılığından dolayı kafalarda iki ayrı ürün gibi algılama meydana getirse de tek bir ürün çeşidi söz konusudur. Şarjlı diş fırçaları her ne kadar fiyat olarak manuel diş fırçalarına oranla biraz daha pahalı olsa da kullanım süresi ve diş sağlığına olan katkılarından dolayı fiyatı göz ardı edilebilir. Manuel diş fırçaları ise her kesimin ücretini pek önemsemeden tercih edebileceği neredeyse her evde en az bir tane bulunan eski model diş fırçalarıdır. Manuel diş fırçaları, şarjlı diş fırçalarına oranla diş bakımı konusunda biraz daha zayıftır. Diş plaklarını gerektiği gibi temizlememesinin yanında gerekli olan dil ve damak temizliğini de tam anlamı ile gerçekleştiremez.

En çok kullanılan diş fırçası modelleri ve diş fırçası fiyatları

Özellikle diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığının önemi günümüzde daha çok vurgulanmaktadır ve insanlar ağız ve diş sağlığı konusunda daha çok hassasiyet göstermektedirler. Ağız ve diş sağlığı için en önemli ürün diş fırçasıdır. Doğru diş fırçası seçimi ile daha sağlıklı dişlere ve diş etlerine sahip olmak mümkündür. İki çeşit diş fırçası bulunur. Elektrikli-şarjlı diş fırçası ve manuel diş fırçası. Manuel diş fırçaları yapıları itibari ile ağız içinde her bölgeye rahatlıkla erişemez, bu sebeple de oluşabilecek birçok sağlık sorununun önüne kolay kolay geçilemez. Manuel diş fırçaları dişlerde oluşan plakları tam anlamı ile temizleyemez. Aynı zamanda gereken dil temizliğini de gerçekleştiremez. Satış fiyatı olarak her ne kadar şarjlı diş fırçalarına göre uygun olsa da diş sağlığı açısından daha düşük bir performans ortaya koyar. Günümüzde şarjlı diş fırçalarına karşı ilgi artmıştır. Aralarında en çok tercih edilenler Braun ve Oral-B şarjlı diş fırçalarıdır.

Şarjlı diş fırçaları dişlerde oluşmuş olan plakları daha iyi çıkarır. Günümüz teknolojik diş fırçaları ile ilgili çok kapsamlı bir araştırma yapılmamış olsa da elektrikli diş fırçaları plak temizleme konusunda manuel diş fırçalarına göre daha başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır. Plak temizlemede ki en büyük etken dişlerin doğru şekilde ve yeterli sürede fırçalanmasıdır. Şarjlı diş fırçalarının en büyük artısı, el yeteneği çok gelişmemiş veya ellerini kısıtlı kullanabilen bireylerin diş fırçalama işlemini daha kolay bir biçimde yapmalarına olanak tanımaktır. Şarjlı diş fırçaları ile dişlerde diş fırçalama sonucu daha az aşınma meydana gelir. Oral-B diş fırçası modelleri arasında manuel olanlarda bulunur. Bu diş fırçalarının fırça kısmının tam arka tarafında dili temizlemek için tasarlanmış bir tabaka da yer alır. Her ne kadar şarjlı diş fırçalarına oranla daha düşük bir bakım sağlasa da piyasada bulunan birçok manuel diş fırçasına oranla daha iyi bir sonuç sunar.

Diş fırçası seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Diş fırçasının doğru seçilmesi diş sağlığı için büyük bir önem arz eder. Uzmanlara göre diş fırçası satın alınırken mutlaka alanında deneyimli olan hekimlerden yardım alınması gerekir. Seçilecek olan diş fırçasının diş etlerinin durumuna uygun olması gerekir. Kimi diş etleri çok hassas yapıda iken kimisi daha güçlüdür. Bu duruma göre fırçanın yoğunluk ve sertlik deresine göre bir seçim yapılabilir. Diş fırçalarının mutlaka diş eti derinliğine erişebilmesi ve yeterli hareket kabiliyetine sahip olması gerekir. Aynı zamanda fırça başlığının açılı olması gerekir. Çok büyük başlı diş fırçaları dar bölgeleri tam anlamı ile temizleyemeyeceğinden küçük başlı diş fırçaları tercih edilmelidir. Çünkü büyük başlıklı diş fırçaları yalnızca dişlerin ön kısmını temizler. Ağız ve diş sağlığınız için gerekli ürünleri alırken bütçenize uygun birçok manuel ve şarjlı diş fırçası seçeneği sunan Teknosa, mağazaları ve Teknosa.com internet sitesiyle her adımda yanınızda olacaktır.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.