Doğru Televizyon Seçimi Rehberi

Salonunuz, oturma odanız ya da yatak odanız için bir televizyon mu bakıyorsunuz? Onlarca farklı marka, model ve fiyat seçeneği arasından hangisinin sizin için daha uygun olacağına karar vermekte zorlanabilirsiniz. Bu televizyon seçme rehberimizden faydalanarak siz de hem fiyat - performans açısından en uygun ürünü seçebilir, hem de satın almış olduğunuz televizyonu uzun yıllar keyifle kullanabilirsiniz. Televizyon seçiminde dikkat edilmesi gerekenler söz konusu olduğunda ekran boyutlarında markaya, ürünün fiyatından teknik özelliklerine kadar pek çok farklı noktaya dikkat etmek gerekiyor. Sizin için özel olarak hazırladığımız televizyon seçimi sayfamızda ideal TV'yi bulup Teknosa ayrıcalıklarıyla hemen satın alabilirsiniz.

Televizyon Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Konu televizyon önerilerine geldiği zaman özellikle internette yaptığınız araştırmalar sonucu pek çok farklı görüş ve tavsiye ile karşılaşacağınız kesin. Her ne kadar bu tavsiyeler televizyon satın alma yolculuğunuzda sizin için yol gösterici nitelikte olsa da, bazen bilgi fazlalığı kafanızın karışmasına ve nihai bir karar vermekte zorlanmanıza sebebiyet verebiliyor. Bunun için televizyon seçimi esnasında en temel olarak dikkat etmeniz gereken noktaları baz almanız, ince detaylara ise bu noktalara karar verdikten sonra geçmeniz gerekiyor. Televizyon alırken nelere dikkat etmeli ve televizyonun hangi özellikleri ön planda tutulmalı, gelin he birlikte bakalım.

Ekran Boyutları

Söz konusu TV seçimi olduğu zaman kararınızı vermenize yardımcı en belirleyici özellik elbette televizyon ekran boyutları oluyor. Bu seçimi, televizyonu kullanmayı planladığınız odanın türüne ve büyüklüğüne göre yapmanız mümkün. Örneğin eğer bir hayli büyük olan salonunuza uzun vadeli bir TV satın almayı planlıyorsanız, bu televizyonun ekran boyutlarının en az 32 inç, yani 81 santim olması gerekiyor. Salonun büyüklüğüne ve televizyonu izlemeyeceğiniz koltuğun TV ünitesine olan mesafesine göre bu ebatları 39 inç, 40 inç ve 42 inçe kadar çıkartmanız mümkün. Öte yandan oturma odası gibi nispeten dar alanlar için 24 - 28 inçlik bir televizyon gayet yeterli olacaktır. Mutfakta geçirdiğiniz vakti daha keyifli hale getirmek için minimal boyutlarda bir TV arıyorsanız, 19, 20 ya da 22 inçlik bir TV tercih edebilir ve yemek yaparken en sevdiğiniz dizi ve programları kaçırmadan takip edebilirsiniz.

Ekran Türü: LED mi, OLED mi, QLED mi?

Televizyon karşılaştırması yapılırken ön plana çıkan bir diğer belirleyici özellik de erkanın türü oluyor. Her ne kadar artık LCD televizyonları giderek daha az görüyor olsak da, maliyet açısından uygun bir ürün arayışında olanlar için oldukça uygun bir seçenek oluyor. Piyasanın en popüler televizyon çeşitlerinden biri olan LED TV, özellikle LCD televizyonlarla kıyaslandığında çok daha az enerji harcaması ile biliniyor. LED teknolojisinde kullanılan florasan aydınlatma sistemi, daha az enerji tüketmekle birlikte çok daha kaliteli, aydınlık ve parlak bir görüntü kalitesi sunuyor. Son teknoloji OLED TV'ler ise LED TV'lerin bir üst versiyonu olup organik LED teknolojisinden yararlanıyor. Bu tarz televizyonlarda görüntüler, piksellerin tek tek açılıp kapanmasıyla üretildiği için en saf siyah rengin ulaşılmasına vesile oluyor. Siyah ile birlikte diğer RGB renkler eklendiğinde ise adeta kusursuz bir kontrasta ulaşılıyor. Son olarak QLED teknolojisinde kullanılan kuantum noktalar, saf ana renkleri yayan ışık üzerinde bir tabaka oluşturduğu için gelişmiş bir parlaklık sağlıyor ve ışık kaybını sınırlandırarak daha derin renkler üretiyor. Buradan da anlaşılabileceği gibi QLED TV'ler, tüm bu ekran türleri arasında gerçeğe en yakın izlenim keyfini sunabilen, dolayısıyla da maliyet açısından en yüksek olan TV'ler oluyor.

Çözünürlük

Televizyonlarda çözünürlük, HD, Full HD, 4K UHD ve 8K UHD olmak üzere değişebiliyor. Televizyonların çözünürlük düzeyleri genellikle ekran boyutları ile doğru orantılıdır. Küçük televizyonlarda kullanılan HD çözünürlük teknolojisi çoğu zaman 720p çözünürlüğe karşılık geliyor. Piyasada en yaygın olarak kullanılan çözünürlük düzeyi olan Full HD ise 1080p çözünürlüğe denk geliyor. Şu an için piyasanın en gelişmiş ve adeta cam gibi görüntü imkanı sunan çözünürlük çeşitleri ise 4K UHD ve Türkiye'de çok sık rastlayamayacağınız 8K UHD oluyor. İsminden de anlaşılacağı üzere bu tarz TV'ler Full HD televizyonlarla kıyasla sırasıyla 4 kat ve 8 kat daha iyi çözünürlük sunuyor.

Marka

Elbette televizyon nasıl seçilir sorusunun cevaplarından bir tanesini de şüphesiz ki televizyon markaları oluyor. En popüler ve bilindik yabancı televizyon markaları dendiğinde akla ilk olarak LG, Philips ve Samsung geliyor. Yerli üretim markalar arasında ise Vestel, Arçelik ve Beko, birbirinden kaliteli ve son teknoloji televizyon modelleriyle adından söz ettirmeyi başarıyor. Fiyat - performans açısından daha uygun bir ürün tercih etmek isteyenler, oldukça keyifli bir TV deneyimi sunan Grundig, Awox, Regal ve Skytech'e yöneliyor. Teknosa'nın Televizyon kategorisi üzerinden tüm bu markalara ve çok daha fazlasına erişebilir, dilediğiniz markayı en uygun fiyat avantajları ve size özel kampanyalar ile hemen satın alabilirsiniz.

Fiyat

Her teknolojik üründe olduğu gibi televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında da elbette fiyat, oldukça kritik bir rol oynuyor. Televizyon modelleri arasında karşılaşacağınız farklı fiyat skalaları, ürünün teknik özelliklerine, çözünürlüğüne, boyutlarına ve markasına göre, kısacası yukarıda listelediğimiz tüm önemli faktörlere göre değişkenlik gösterebiliyor. Eğer uzun ömürlü ve kaliteli bir televizyon satın alarak onu uzun yıllar güvenle kullanmak istiyorsanız, bu alanda nam yapmış ve kullanıcı yorumlarıyla beğeni toplamış markalara yönelerek kesenin ağzını biraz açmanız gerekebiliyor. Öte yandan bütçe dostu bir televizyon seçimi için de yine oldukça keyifle kullanabileceğiniz ve yüksek randıman alabileceğiniz, uygun fiyatlı televizyon modelleri ve markaları da mevcut. Bütçenize, ihtiyaçlarınıza ve kişisel tercihlerinize en uygun ürünleri Teknosa farkıyla hemen şimdi bulabilir ve keyfini sürebilirsiniz.