Uydu Alıcı ve Aksesuarları Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Uydu Alıcısı modelleri

Uydu alıcısı, uydudan gelen LNB sinyallerinin işlenip televizyonda görüntüye çevrilmesi işlemini gerçekleştirir. İlk nesil uydu alıcıları analog uydu alıcılarıdır. Zamanla teknolojinin ilerlemesiyle Analog uydu alıcılarının yerini Dijital uydu alıcıları almıştır. Gelişen yayıncılık teknolojileri Dijital HD uydu alıcılarını kullanıcılara sunmaktadır. Gelişen teknolojiyle beraber gelinen bu noktada uydu alıcıları harici ve dahili olmak üzere ikiye ayrılır. SD uydu alıcısı, standart yayın formatında olan yayınların alınmasını sağlar. SD'nin açılımı Standart Definition'dır. HD uydu alıcısı, yüksek çözünürlüklü yayın formatında olan yayınların alınmasını sağlayan uydu alıcısına denir. HD'nin açılımı High Definition'dır. Bu yayınların izlenebilmesi için televizyonun, HD yüksek çözünürlükte ki yayınlara uygun olması gerekir.

Uydu Alıcıları

Mini Uydu Alıcıları

Mini uydu alıcıları, TV'lere takılan küçük alıcılardır. Uydu alıcıları genellikle Scart, AV veya USB girişine takılır. Bu özellikler, klasik uydu alıcılar ile aynıdır. En büyük avantajları mini olmalıdır. Böylece fazla alan kaplamazlar. LCD, plazma gibi televizyonlarda da rahatlıkla kullanılabilir. Direkt bağlantı özellikleri sayesinde kablo kullanımı gerekli değildir. Doğrudan bağlantı sayesinde, televizyon ile alıcı arasında kablo kullanım zorunluluğunu ortadan kalkmış olur. Yeni nesil uydu alıcıları olarak adlandırılan bu alıcılar, yüksek piyasa rekabet koşullarına sahiptir. Halka açık alanlarda duvara monte edilen televizyonlarda bu uydu alıcıları tercih etmek son derece kullanışlıdır. Mini uydu alıcılar, uydu alıcısının kötü görünüm oluşturmasını engeller ve doğrudan televizyon bağlanırlar. Farklı markalar, her kesime hitap edecek şekilde farklı modeller üretiyorlar. Sınıf farkı olarak adlandırabileceğimiz bu değişiklikler kullanıcıların tercihlerine göre şekillenmiş durumda. HD ready, Full HD, Digital, SCART, USB, AV ve altın uç gibi değişik özelliklere sahip olarak üretilirler. Mini uydu alıcıları çeşitli özelliklerine göre normal uydu alıcılardan farklılık gösterirler. Bu farklı özellikler ram, işlemci gibi teknik özelliklerdir ve normal uydu alçılara göre bu özellikler biraz daha düşüktür. Bu durum uydu alıcısının ilerleyen zamanlarda yavaş çalışmasına sebep olabilir. Mini uydu alıcıların modüler ekleme imkanı da yoktur. Uydu alıcısı için yer sıkıntısı olmayan kullanıcıların normal bir uydu alıcı almaları tavsiye edilir. Mini uydu alıcıların çoğunda internete bağlanma imkanı da bulunmaz. Akıllı televizyon kullanıcıları da uydu alıcısı tercihi yaparken bu özelliği mutlaka göz önünde bulundurmalılardır.

Uydu Alıcı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uydu alıcısı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Uydu alıcısı tercih ederken kullanıcının beklentileri oldukça önemlidir. Bu çerçeveden bakıldığında öncelikle hangi amaçla uydu alıcı tercihi yaptığınıza karar vermelisiniz. Donanım yeterliliği, cihazı ne kadar süre kullanmayı hedeflediğiniz televizyon izleme veya diğer özellikleri ne kadar kullanacağınız ve bütçeniz mutlaka uydu alıcısı almadan önce düşünülmesi gereken kriterlerdir. Linux altyapılı işletim sistemine sahip uydu alıcı modelleri teknolojiyle yakından ilgilenen kullanıcıları için idealdir. Linux uydu alıcıları geniş düzenleme seçenekleriyle kullanıcılarına yeni özellikler ekleme imkanı sunar. Standart uydu alıcıları üzerinden herhangi bir modifikasyon yapmak çok daha kolay olduğu için bunu düşünen kullanıcılara, standart uydu alıcıları tavsiye edilebilir. PVR özellikli uydu alıcılar kullanıcılarına, kayıt özelliği sağlar. Bu da dizi, film ve belgesellerin kaydedilip sonrasında dilendiği zamanda izlenme imkanı sunar. Programları kaydedip başka bir zamanda izlemek isteyen kullanıcılar PVR özelliği olan bir uydu alıcı tercih etmelidir. Kayıt özelliği bulunan uydu alıcılarda dahili hafıza da bulunur.

Android Uydu Alıcı Markaları

Uydu alıcısı markaları

Goldmaster, Next, Digimaster, Dreamstar kullanıcıların çoğunlukla tercih ettiği uydu alıcı markalarıdır. Uydu alıcı fiyatları da sahip oldukları özelliklere ve markalarına göre farklılıklar göstermektedir. Dreambox markası ile tanınan ve Linux üzerine kurulu enigma işletim sistemi, esnek ve geliştirilebilir yapısı sayesinde kullanıcılar tarafından çok tercih edilir. Uydu alıcı tercih etmeden önce Android uydu alıcıların da özellikleri titizlikle incelenmelidir.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.