Piller ve Şarj Cihazları Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Pil şarj aletleri arasından seçim yaparken ihtiyacınızı, şarj aletinin özelliklerini ve ne kadar tasarruf yapabildiğinizi bilmek çok büyük önem taşıyor. İlk kez alsanız da eskisini yenisiyle değiştiriyor olsanız da göz attığınız tüm ürünlerde bu bilgiler ışığında alışveriş yapmak gerekiyor. Pil üreticileri, genellikle kendi markalarındaki şarj cihazlarını öneriyor. Şarj göstergesine sahip olan, süper hızlı şarj eden ya da 9V pilleri şarj etme gibi birçok ekstra özelliği olan bir cihaz, tüm olasılıkları kapsadığı için daha cazip geliyor.

Pil Şarj Aletleri

Pil şarj için kullanılan aletler, çok çeşitli olarak satılıyor. Hangi şarj aletini satın almak için düşündüğünüzde, yoğunluklu olarak hangi marka pili kullandığınızı bilmeniz önem taşıyor.

Varta pilleri için tavsiye edilen varta pil şarj cihazı kullanılması daha avantajlı oluyor. Bunun yanı sıra kimi piller, şarj edilebilir değilse kendi şarj cihazları ile de kullanmak doğru olmuyor. Duracell düğme pillerinin uzun süren avantajlarından faydalanmak için ürünün teknik özelliklerine göz atmak gerekiyor:

Akıllı Şarj Cihazı

Delta-V şarj cihazları olarak da bilinen akıllı pil şarj cihazları, her bir pildeki voltaj seviyelerini izliyor ve dolduğunda şarjı durduruyor ya da yavaş şarj ayarına geçiyor. Şarj edilebilir pilleri kullandığınız eşya, pili çok hızlı tüketiyorsa en doğru çözüm, akıllı şarj cihazları. Şarj edilebilir pilleri iyi durumda tutmak için sıkça tercih ediliyor. GP gibi, birçok şarj edilebilir pil türü bu şarj cihazları ile şarj olabiliyor.

Trickle Şarj Cihazları

Damlama şarj, yavaş şarj ya da tampon şarj olarak da bilinen trickle şarj aletleri, pilleri uzun sürede şarj ediyor. Pilin kapasitesi, kimyası ve yaşına bağlı olarak şarj edilirken kontrol altında tutmak önem taşıyor. Pillerinizi kullanmadığınızda deşarj olmayı engelleyen teknolojiye sahipse (LSD NiMH) trickle şarj cihazları kullanmanız yararlı. İdeal olarak yavaş şarj pilin doğal olarak sızdırdığı şarja eşit. Bu nedenle şarjdayken tamamen dolu durumda tutulabiliyor ve kullanmak istediğinizde hazır oluyor.

Diğer Pil Şarj Cihazları

Bir pil şarj cihazı, akıllı şarj cihazı veya damlama şarj cihazı olarak değilse, siz fişini çekene kadar pillerden sabit bir elektrik akımı pompalayan daha temel bir model olabiliyor. Bu modeller genellikle çok daha ucuz, pillerin tam olarak ne zaman şarj edildiğini kontrol etmek gerekiyor. Bu cihazlar şarj bittiğinde işlemlerini otomatik olarak durdurmuyor. Bir pilin şarj süresine bağlı olarak tam o sürede şarj ettiğiniz zaman pilinizi tam dolu olarak geri alabiliyorsunuz. Duracell yüksek performanslı tek kullanımlık piller gibi uzun ömürlü pillerin kullanım sürelerine ve teknik bilgilerine göre şarj edilebilme imkanları bulunuyor. Tek kullanımlık piller, hangi cihazı kullanırsanız kullanın şarj olmuyor.

Hızlı Şarj Cihazları

Pil şarj cihazı türleri arasından seçim yaparken öngördüğünüz pil şarj etme süresi ve bütçeye göre karar vermeniz gerekiyor. Pillerinizi yeniden şarj etmeyi bir planlama doğrultusunda mı yapıyorsunuz? Yoksa bittiklerinde hızlı bir şarja mı ihtiyacınız oluyor?

Süper Hızlı Şarj Cihazları

Pil şarj teknolojisi sürekli gelişiyor ve birçok akıllı şarj cihazının pilleri bir saatten kısa sürede şarj ettiği iddia ediliyor. Üreticiler, en hızlı modellerin 15 dakika içinde şarj ettiğini söylüyor böylelikle pillerinizi kullanmadan önce şarj etmeyi düşünmeniz gerekmiyor. Bununla birlikte, diğer pil şarj cihazlarından daha pahalı olma eğilimi taşıyorlar. Hızlı şarj cihazları arasında yer alan gp modelleri oldukça tercih ediliyor.

Daha Yavaş Şarj Cihazları

Üreticiler genellikle pil şarj cihazlarında beklenen şarj süresini belirtiyor. Örneğin, bir şarj cihazı üzerinde, şarj süresinin ne kadar olduğu belirtiliyor. Bunun yanı sıra, şarj süresinin tam olarak ne kadar süreceği, şarj edilebilir pillerin kapasitesine bağlı olarak da değişiyor. Aynı şarj cihazında, daha yüksek kapasiteli pillerin şarj edilmesi, düşük kapasiteli olanlara göre daha uzun sürüyor. Diğer şarj cihazları gece boyunca şarjda bırakılacak şekilde tasarlanmış oluyor. Bazılarının aşırı şarjı en aza indirmek için belirli sürelerden sonra otomatik kapanma işlevleri bulunuyor. 4 saatlik şarj cihazları arasından Duracell şarj cihazları oldukça ilgi çekiyor.

Pil Şarj Aletleri Fiyatları

Pil şarj aletleri fiyatları cihazın fonksiyonlarına göre değişiklik içeriyor. Cihaz satın alırken bu fonksiyonların, şu sorulara yanıt verip vermediğini kontrol etmek önem taşıyor:

  • Aynı anda kaç pil şarj edilebiliyor? Şarj cihazlarında, aynı anda şarj için iki ya da sekiz pil arasında değişen hazneleri bulunuyor. Büyük hazneli cihazlarda tek bir pil şarj imkanınızın olup olmadığını görebilmek için cihazın teknik özelliklerini kontrol etmeniz yeterli oluyor.
  • Hangi pil boyutlarını şarj etmek istiyorsunuz? Şarj cihazlarının çoğu AA ve AAA pillerle uyumludur. 9V, C veya D boyutlu pilleri şarj etmek istiyorsanız, bunu yapabilecek modellere göz atmanız gerekiyor. Çok farklı boyutlardaki pilleri şarj eden cihazlar yoğun talep görüyor.
  • Şarj göstergesi: Bazı pil şarj cihazlarında, pillerin ne zaman şarj edildiğini gösteren ışıklar bulunuyor. Ayrıca pilin ne zaman şarj edildiğini ve tam olarak dolup dolmadığını belirten göstergeler de var. En gelişmişleri, pilin ne kadar şarj edildiğini, tam olarak ne zaman şarj edileceğini ve tekrar şarj edilip edilemeyeceğini gösteren dijital ekranlara sahip oluyor.
  • USB adaptörü: Arabadayken pillerinizi şarj etmek mi istiyorsunuz? O zaman, standart 240V soketler dışındaki diğer güç kaynaklarına uyan adaptörlere sahip bir şarj cihazı aramanız gerekiyor.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.