Wifi Güçlendirici - Menzil Arttırıcılar Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

İnternet, artık hemen hemen her evde bulunan ve gün içerisinde pek çok işin kısa sürede bitirilmesine yarayan bir teknolojidir. En fazla kablosuz wifi yöntemi ile kullanılan bu teknoloji, bazı durumlarda yeterli performansı gösteremeyebilir. Ağın kalitesi ve hızı, istediğiniz şartlara sahip değilse bir menzil arttırıcı kullanarak ağı genişletmek, ayrıca istenen hız ve kalitede internet kullanmak mümkün olabilir. Hâlihazırda kullanılan cihaz ile uyumlu özelliklerde seçilen menzil arttırıcı, evde ya da ofiste beklenen genişliğe sahip bir wi-fi ağı oluşturmanızı sağlar. Wifi güçlendirici çeşitlerine göz atıldığında farklı alanlarda ve farklı cihazlar ile uyumlu şekilde kullanılabilen modelleri görmek mümkündür. Kullanıcının beklentisi doğrultusunda bu modellerden herhangi biri seçilerek mevcut ağa entegre edilebilir.

Menzil Arttırıcı Nedir?

Menzil arttırıcı, kablosuz bir internet ağının daha geniş bir alanda kullanılabilmesine olanak sağlamak amacıyla geliştirilen bir wifi güçlendirici cihazdır. Kullanılan mekanda, mevcut ağın kapsadığı alanın daha fazla genişletilmesi ve bu sayede ağın çok daha verimli şekilde çalışması amacıyla kullanılır. Bulunduğu ortamın ev, iş ya da okul olmasının hiçbir önemi yoktur. İstenilen her ortamda basit bir şekilde kullanılabilir. Bu noktada kriter, kullanılması planlanan alanın büyüklüğü ve alan içerisinde ağ bulunması istenen bölümlerin belirlenmesidir. Çünkü bu cihazlar ortamın büyüklüğüne, mevcut durumuna ve istenen kapsama alanına göre seçilmelidir.

Günümüz şartlarında, internetin bulunduğu ortamların yapısal özellikleri de ağı engelleyen niteliklere sahip olabilir. Özellikle beton ve demir kullanılarak oluşturulan günümüz binalarında wifi ağının istenilen kalite ve hızda kullanılması oldukça zordur. Sadece evin kendi yapısı değil içerisinde bulunan eşyalar da sinyal kesici rol oynayabilir. Bu ve bunlar gibi sorunlar ortaya çıktığında wifi sinyal güçlendirici ürünler kullanarak ağı istenen kalitede, kesintiler olmaksızın kullanmak mümkün olabilir. Menzil arttırıcı wifi güçlendirici ürünlerin işlevi, wifi sinyalinin yetersiz ya da güçsüz olması nedeniyle ulaşmadığı yerlere gerekli olan sinyalin sağlanmasıdır. Bunun dışında ağ kurulumu sırasında ana araçların bulunduğu alanlara da yönlendirici aygıtlar yerleştirilir. Gerekli tesisatın bu bölümlerde bulunması ve kurulum için kablolu bağlantı gerekmesi gibi durumlar nedeniyle ağ başka bölümlere kurulamaz. Bu alanın genel alandan uzak olması ve taşınamaması da wifi bağlantısında sorunlar oluşmasına neden olabilir. Böyle durumlarda da wifi dağıtıcı kullanılarak istenen özellikte bir ağa sahip olmak mümkündür.

Menzil Arttırıcı Modelleri

Ev ya da iş yerinde kullanılan ağlar ve yönlendiriciler birtakım özelliklere sahiptir. Bir wifi sinyal yükseltici ihtiyacı doğduğunda, satın alma yapılmadan önce bu özelliklerin belirlenmesi gerekir. Ürünün düzgün çalışmasını sağlamak için mevcut yönlendiricinin özellikleri ile uyumlu modeller seçilmelidir. Tek ya da çift bantlı oluşu, istemcilerinin durumu gibi konularda her iki cihaz da aynı ya da benzer özellikler taşımalıdır. Aksi takdirde ürünün çalışması ya da istenen verimle çalışması mümkün olmayabilir. Menzil arttırıcı modelleri, sahip oldukları çeşitlilik sayesinde her ihtiyaca uygun şekilde kullanılabilen teknolojik bir aletlerdir. Önemli olan ürünün modelinin doğru belirlenmiş olmasıdır. Kullanılan yönlendirici cihazların, sıralı istemci yerine multi özellikli bir işlemciye sahip olması seçim sırasında değerlendirilmesi gereken bir noktadır. Sıralı veri aktarımı yapan mevcut cihazlara multi-user, multi-input gibi sistemli ürünler seçilmesi uygun bir bağlantının kurulmasına engel olur. Tam tersi durumda da istenen kurulumun gerçekleşmesi mümkün olmaz. Menzil arttırıcı TP-Link ürünleri arasında da istenilen tüm özelliklere sahip modelleri bulmak mümkündür. TP-Link menzil arttırıcı kolaylıkla temin edilebilen bir sinyal güçlendirici markasıdır.

Güçlendirici çeşitleri genel olarak iki grupta incelenebilir. Bunlardan biri masaüstü modelleri olurken diğer ise eklenti şeklindeki modellerdir. Masaüstü modeller tıpkı modem gibi bir yapıya sahiptir. Bağlantıları da kablosuz yönlendiriciler gibi oyun konsolu, telefon, bilgisayar ya da TV gibi cihazlara bağlanabilir. Yapıları gereği fazla sayıda lan bağlantı noktası içerirler. Özellikle veri aktarımı için USB noktaları yardımıyla yazıcı, bilgisayar ya da depolama birimlerine bağlanabilirler. Menzil arttırıcı anten çeşitleri eklenti biçimde tasarlanmıştır ve direkt olarak prize takılarak kullanılmaya başlanır. Boyut olarak masaüstü cihazlardan daha küçük yapıdadır. Bu ürünün bazı modellerinde harici anten kullanılırken bazılarında ise dahili anten kullanılır. Eklenti biçimindeki ürünler boyutlarının küçük olması dolayısıyla tek LAN bağlantısı bulunan modellerdir.

Menzil Arttırıcı Nasıl Seçilir?

Evlerde ya da işyerlerinde kullanılan wifi bağlantıları yetersiz gelmeye başladığında bir menzil arttırıcıya ihtiyaç ortaya çıkar. Bu noktada “Menzil arttırıcı ne işi yarar?” sorusu akla gelir. Menzil arttırıcı ürünler, kablosuz ağların istenen verimle kullanılamadığı zamanlarda devreye girer. Sahip olduğu özellikler sayesinde kablosuz ağların tam verimle ve çok daha geniş alanlarda kullanılmasını sağlar. Ancak bu ürünlerin istenen performansa sahip olabilmeleri için mevcut yönlendiriciler ile benzer özelliklere sahip olmalarına dikkat etmek gereklidir. Hangi veri aktarımı kullanılıyor ise menzil arttırıcıda da o özellikler bulunmalıdır. Ürünlerin seçiminde önemli olan noktalardan bir diğeri ise kullanım alanının genel yapısıdır. Öncelikli olarak kullanım alanının boyutlarının ne olduğu, bu alanın ne kadarında ağ istendiği gibi konular netleştirilmelidir. Güçlendirici ürünler ne kadar güçlü olursa olsun hepsinin belirli bir kullanım alanı kapasitesi bulunur. Bu kapasitenin üstünde çalışması mümkün olmaz. Alanın büyüklüğü dışında, yapısı ve içerisindeki eşyalar da güçlendiriciyi etkileyen özelliklerdir. Bu özellikler ürün seçiminde de oldukça etkilidir. Boş bir alanda en yüksek performansını gösteren ürünler, eşya dolu bir ev ya da iş yerinde kesintiye uğrayabilir. Bu özellikler değerlendirilerek yapılan seçimler, ürünün en uygun şekilde kullanılmasına olanak sağlar. Ayrıca menzil arttırıcı tavsiye ve yorumlarını değerlendirmek de en uygun ürünün seçiminde kullanıcılara yardımcı olur. Daha önce kullanmış ya da araştırmış olan kişilerin, menzil arttırıcı öneri ve şikâyetleri mutlaka değerlendirilmelidir.

Menzil Arttırıcı Fiyatları

Teknolojik ürünlerin hepsinde olduğu gibi wifi güçlendirici ürünler de sürekli olarak değişim ve gelişim halindedir. Bu nokta fiyatları da etkileyen bir konudur. Menzil arttırıcı ürünlerin fiyatları; ürünün özelliklerine, yapımında kullanılan teknolojiye, ne kadar büyüklüğe sahip alanlarda kullanım imkanı olduğuna bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kullanılan teknolojilerin daha eski tarihli gelişmeler olması ya da en son yenilikler olması da ürünün fiyatında ciddi değişikliklere sebep olabilir. Multi özelliklere sahip son teknoloji ürünü cihazların fiyatlarının biraz daha yüksek olması beklenen bir durumdur. WiFi güçlendiricinin eklenti mi yoksa masaüstü mü olduğu konusu da fiyat üzerinde etkilidir. Performanslarının daha yüksek olması dolayısıyla masaüstü ürünlerin fiyatının diğerlerine oranla biraz daha yüksek olması beklenir. Ancak doğru ürünün bulunması ile istenilen performansa sahip birbirinden farklı menzil arttırıcı çeşidiyle ulaşmak da mümkün olur. Önemli olan tüm kriterlerin doğru belirlenip en uygun ürünü seçmektir.

Fiyatların farklılık göstermesi marka çeşitliliğine de bağlıdır. Her marka, kendi maliyetlerini ortaya koyarak bir fiyat skalası belirler. Kullanılan malzemeler, işçilik gibi konular fiyatın artmasına ya da azalmasına sebep olur. Ürünlerin markası ve özelliklerindeki değişiklikler fiyat skalasının oldukça geniş olmasını sağlar. Bu kullanıcılar için oldukça olumlu bir durumdur. Aynı özelliklere sahip olan ürünleri farklı fiyatlarla bulmak mümkün olur. Kullanıcılar ihtiyaçları olan ürünleri tespit ettikten sonra bu ürün ve fiyat çeşitliliğinden istedikleri modeli hızlı bir şekilde seçip, satın alabilir.



Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.