MacBook - Apple Laptop Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Apple tarafından üretilen ve kullanıcı deneyimini birçok açıdan iyileştirmeyi başaran MacBook cihazlar, dizüstü bilgisayar alanında yeniliğin ve inovasyonun temsilcisi konumunda. MacBook kategorisindeki ürünler; işletim sistemi, performans, güç, sürdürülebilir kullanım ve tasarım unsurları açısından keyifli bir süreç sunuyor. Bir laptoptan bekleyeceğiniz her şeyi karşılamakla kalmayıp kullanıma yönelik anlayışları da dönüştürebilen Apple MacBook, değişen kullanıcı ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor.

Bilişim teknolojilerinin gittiği noktayı, kendi ürettiği ürün ve sistemlerle belirlemeye katkıda bulunan Apple, MacBook bilgisayarlarla da alandaki pozisyonunu net şekilde ortaya koyuyor. Kullanıcılara en güncel teknolojileri, bağımsız sistem yapısı içerisinde ulaştırmayı amaç edinen marka, MacBook ürün grubundaki birçok farklı model ve söz konusu modellerin vadettiği işlevsel özelliklerle bambaşka bir dizüstü bilgisayar anlayışının kapılarını açıyor. Bu noktada Apple'ın performanstan ödün vermeden farklı cihazlarla entegrasyonu da önemsediğini ifade etmek gerekiyor.

MacBook cihazların teknik özelliklerini ve kullanıcılara sunduğu avantajları detaylı şekilde incelemeden önce, hangi modeli kullandığınız fark etmeksizin, markanın sizi inovasyonun büyüleyici ve çığır açıcı dünyasına çağırdığını hatırlatmakta yarar var. Nitekim kullanıcı eğilimleri ciddi şekilde göz önünde bulundurularak tasarlanan MacBook'lar tüm teknik özelliklerine ek olarak şık tasarımları ve ergonomik kullanımlarıyla da ön plana çıkıyor. Touchpad ve klavye gibi rahat kullanım için epey önemli olan parçalar, MacBook cihazlarda farklı bir kullanıcı deneyimi yaşadığınızı hissetmenize yardımcı oluyor.

MacBook Air

MacBook modelleri temelde Air ve Pro serisi ürünler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Farklı kullanım amaçlarına hizmet eden ve yine farklı teknik özelliklere sahip olan cihazların ortak noktasıysa kullanıcı deneyimini her açıdan daha iyi hâle getirmek. Kullanıcı tercihi açısından iki seri arasında ufak bir ayrım bulunuyor. Günlük kullanımın yanı sıra iş ve eğitim hayatındaki çalışmalarını yürütebilmek için standart üstü bir performans beklentisinde olan kullanıcılar, Air serisine yöneliyor. Öte yandan video, grafik, tasarım ve yazılım gibi ciddi ölçüde program yükü gerektirecek işlerde çalışan profesyonellerin seçimindeyse Pro modeller bir adım öne çıkıyor. Burada iki kullanıcı grubunun da MacBook'ların farklı cihazlara entegre edilebilmesini tercih nedenleri arasında belirttiğini söylemek gerekiyor.

Retina ekran teknolojisinin MacBook Air modellerinde de kullanılmasıyla farklılaşma kapasitesini artıran bilgisayarlar, işlemci sınıfındaki gelişimle de dikkat çekmeyi başarıyor.

MacBook Pro

MacBook Pro serisindeki bilgisayarlar işlemci ailesi, sınıfı ve ekran boyutuna göre gruplandırılıyor. Örneğin 8. nesil Intel işlemciye sahip bir MacBook Pro'nun belirleyici özelliği bulunduğu işlemci sınıfı olarak kabul ediliyor. Ekran boyutuysa diğer tüm özelliklerden bağımsız şekilde kullanıcı tercihinde belirleyici bir etken olabiliyor. Nitekim Pro modele sahip olup MacBook Pro 13 gibi daha küçük ekran seçimi yapmak isteyen kullanıcıların varlığı söz konusuyken 16 inç Apple MacBook Pro'ya yönelerek geniş ekran yardımıyla çalışma isteyen kullanıcılar da mevcut.

İşlemci ailesiyse hem Air hem de Pro modellerdeki ortak ayırıcı niteliklerden biri. Örneğin 9. nesil Intel Core i7 işlemciye sahip bir MacBook Pro Retina 16" laptop vadettiği performans kapasitesi bir hayli yükseldiği için otomatik olarak tercih edilme ihtimalini artırıyor. Fakat bu noktada özel konfigürasyon yapılmadığı sürece Air serisindeki cihazların maksimum 10. nesil Intel Core i5 işlemci yerleştirilerek üretildiğini not olarak düşmek önemli.

Aynı işlemci ailesinde yer alan parçalardan üst sınıfta yer alanın performansı da yüksek oluyor. Örneğin 9. nesil Intel Core i9 işlemciye sahip olan bir MacBook Pro Touch Bar 2.3 GHz, kâğıt üstünde biraz daha düşük işlemci hızına sahip olmasına rağmen 9. nesil Intel Core i7 işlemciyle çalışan bir MacBook Pro Touch Bar 2.6 GHz bilgisayardan sadece işlemci performansları baz alındığında daha yüksek kabiliyet vadediyor. Kısacası, sahip çeşit çeşit MacBook Air ve MacBook Pro 16 inç ve daha farklı ekran seçenekleriyle burada sizi bekliyor.

MacBook Pro M1 Max ile Tanışın!

Tüm bu ürünlerin yanı sıra, bir dizüstü bilgisayarda hız kriterini en öne koyanlar için MacBook M1 Max modeller i karşınızda. MacBook Pro M1 Max dizüstü bilgisayarlar inanılmaz hızlı! Ayrıca sadece işlemci performansı değil, batarya ve kamera sistemleri de son derece tatmin edici. Böylece, nerede olursanız olun 8K video düzenlemek, kod derlemek ve karmaşık sahneler için 3D render almak gibi işlerin kolayca üstesinden gelebiliyorsunuz. 16 inçlik retina ekran ise hayal edebileceğinizden çok daha fazlasını görmenize olanak tanıyor. Zira Liquid Retina XDR ekran, Extreme Dynamic Range teknolojisine ve mükemmel bir kontrast oranına sahip. Gölgeli alanlarda inanılmaz ayrıntılara, daha koyu siyahlara ve hiç olmadığı kadar canlı renklere hazır olun. Üstelik MacBook Pro M1 Max modellerinin bağlantı seçenekleri de oldukça fazla. SDXC, HDMI, Thunderbolt 4, kulaklık jakı ve şarj için MagSafe 3 bağlantı noktalarıyla nerede olursanız olun hayata bağlısınız.

MacBook Özellikleri

MacBook özellikleri gerek Air gerekse Pro modellerde işlemci hızı, ailesi, sınıfı, RAM performansı, SSD kapasitesi ve ekran nitelikleri merkeze yerleştirilerek inceleniyor. Söz konusu teknik özelliklerde ilerleme oldukça fiyat aralığı da değişkenlik gösteriyor. Örneğin i5 işlemci ailesindeki bir MacBook Air fiyat açısından i3 işlemci ailesindeki aynı model ürüne göre biraz daha farklı olabiliyor. Yine MacBook Pro fiyat seçenekleri de işlevselliği ve performansı belirleyici kılan teknik özelliklerin kapasitesiyle doğu orantılı olarak artıyor veya azalıyor.

Cihazların özelliklerini tayin eden fonksiyonlardan biri olan ekran, hem Air 2020'lerde hem de Pro'larda retina özellikte tercih ediliyor. Boyut fark etmeksizin tüm ürünlerde retina ekrana sahip olan her iki model de göz alıcı bir görsel deneyim sunuyor. Renklerin gerçeğe en yakın tonlarını, oldukça canlı şekilde kullanıcılarla buluşturmayı başaran retina ekran, piksel sayısıyla de üst seviyede performans ortaya koyuyor. Özellikler içerisinde yer alan bir diğer unsursa SSD kapasitesi. Harici bellek kullanmadan yerleşik hafızada ne kadar veri depolayabileceğinizi belirleyen SSD kapasitesi Air'larda 128, 256 ve 512 GB şeklindeyken Pro'larda 256 ve 512 GB'ın yanı sıra 1 TB olarak ilerliyor. Dolu hafızalı bir bilgisayarda çalışmak işlevselliği azaltacağı için diğer teknik özellikler de gözetilerek en doğru SSD seçimini yapmak oldukça büyük önem taşıyor.

RAM performansı bilgisayardan elde edeceğiniz verimle ilgili ipuçları sunan en önemli özelliklerden biri. Diğer cihazlarla entegre kullanımın değerli bir özellik olarak ön plana çıktığı MacBook'larda yüksek RAM kapasitesine yönelmek kullanıcıların öncelikleri arasında yer alıyor. Zira RAM kapasitesindeki artış herhangi bir program açıkken arka planda çalışan uygulamaların bilgisayarı yormasını önemli ölçüde engelliyor. Keza yine çoklu görevlerde de yüksek performans sunabilecek bir RAM, işlemcinin verimini de doğrudan etkiliyor.

Özellikleri ve doğal olarak da MacBook fiyat seçeneklerini belirleyen en dikkat çekici husus işlemci. Hız, aile ve sınıf açısından ele alınması itibarıyla kendi içerisinde bile üç farklı grupta incelenen işlemciler bir MacBook'un size sunabileceği performansı büyük oranda ortaya koyuyor. Sadece işlemci özelliklerine odaklanıldığında aile opsiyonları ön plana çıkıyor. Zira 10. nesil bir işlemci, 9. nesil bir işlemciden, işlemci sınıflarının çok yakın olduğu durumlarda, daha iyi performans veriyor. Bu nedenle bir MacBook cihaz incelerken işlemci ailesini kesinlikle göz önünde bulundurmalısınız.

MacBook Seçim Rehberi

MacBook seçim rehberi farklı teknik özelliklerin karşılaştırmalı olarak detaylı şekilde incelenmesini ifade ediyor. Böyle bir rehber oluşturmak için Teknosa'da yer alan ürün özelliklerine göz atıp ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir çalışma yaratabilirsiniz. Zira standart şekilde hazırlanan ve cihazları sizin ihtiyaçlarınıza göre ele almaktan uzak olan seçim rehberleri satın alma sürecini iyi hâle getirmeyebilir.

Örnek vermek gerekirse Teknosa'daki MacBook'ların özelliklerini inceleyerek oluşturduğunuz bir rehber size Touch Bar ve Touch ID ihtiyacınızın fiyat/performans açısından gerekliliğini ortaya koyabilir. 13, 15 ve 16 inç Pro modellerde Touch Bar ve Touch ID mevcutken Air serisinde sadece 2020 üretimli cihazlarda Touch ID bulunması (Touch Bar yok) yapacağınız tercihi etkileyebilir.

Tam bu noktada seçim rehberi tarzı bir çalışmanın hangi özellik, ne açıdan ele alınırsa alınsın, karşılaştırma yapma imkânı yarattığı için doğru uygulandığında yararlı olduğunu ifade etmek gerekiyor.

Apple Laptop Performansları

Apple Laptop performansları belirlenirken göz önünde bulundurulan temel kriter, bilişim dünyasında core performans olarak da bilinen çekirdek performansı. İşlemcinin sahip olduğu çekirdek sayısını baz alarak oluşturulan ölçme sistemi birçok yan parametreye de sahip. İşlemci hızı, ailesi ve sınıfı, çekirdek sayısının ortaya koyduğu core performans değerini doğrudan etkiliyor. Tek ve çift çekirdek ölçümünde ayrı ayrı sonuçlar veren sistem, sahip olduğunuz cihazın işlevselliğini en iyi şekilde ortaya koyuyor. Burada özellikle 9 ve 10. nesil işlemci ailesindeki dört çekirdekli parçaların analizlerde ön plana çıktığını belirtmekte yarar var.

Performans değeri işlemci merkezde düşünülerek belirlense de özellikle profesyonel kullanımlarda ekran kartı kapasitesi de dikkat çekici bir tercih unsuru olabiliyor. İşlemci performanslarının yakın olduğu Pro bilgisayarlar arasında seçim yapmak durumunda kalan ve video, vektörel grafikler ya da tasarım gibi alanlarda çalışan kullanıcılar ekran kartı kapasitesini de göz önünde bulundurmayı ihmal etmiyor. Zira büyük ekranda ve yüksek çözünürlükte bir görsel deneyimin sürdürülebilir olmasının tek yolu başarılı bir ekran kartı performansından geçiyor.

MacBook Kullanıcı Yorumları

MacBook kullanıcı yorumlarında ön plana çıkan belli başlı hususlar söz konusu. İşlemci performansı, retina ekran özelliğinin varlığı, Touch Bar, Touch ID ve SSD kapasitesi kullanıcıların en çok üstünde durduğu etkenler arasında bulunuyor. Yine MacBook fiyatları da kullanıcı yorumlarının çehresini belirlemede önemli rol oynuyor. Cihazların fiyat/performans endeksinde değerlendirilmesi teknik özelliklerin hangi açılardan işlevsel bulunup bulunmadığını da ortaya koyuyor.

Kullanıcı yorumlarında genel anlamda en çok dikkat çeken unsursa kullanım amacının neredeyse tüm yorumlarda kendisini hissettirmesi. Teknik özelliklerin ne tür bir kullanım amacı için daha yararlı olduğunu bilen kullanıcılar satın alma deneyiminden önceki beklentileriyle satın alma sonrasındaki sonuçları rahatlıkla karşılaştırıyor. Apple'ın Ar-Ge çalışmalarına verdiği önemin göstergelerinden biri olan MacBook'lar da beklenti-sonuç parametresinde daima pozitif eksende yer almayı başarıyor.

Son olarak kullanıcı yorumlarında ön plana çıkan başlıklardan birinin de ekran boyutu olduğunu belirtmek gerekiyor. Kullanım amacıyla doğrudan bağlantılı olan bu seçim, MacBook bilgisayar satın alan kullanıcıların, deneyimlerinin kalitesini birçok açıdan paylaşmasını sağlıyor. Ekran boyutuyla dolaylı da olsa ilgili olan çözünürlük de söz konusu değerlendirmelerin içerisinde bulunuyor. Yorumlardan da anlaşıldığı üzere, görsel alandaki profesyonel amaçlı kullanım için MacBook tercih edenler daha büyük ekranlı modellere eğilim gösteriyor.

MacBook İşletim Sistemi

MacBook Air ve Pro'larda macOS işletim sistemi kullanılıyor. Tamamen Apple'a özgü olan ve başka cihazlarda kullanılamayan macOS, işlevsel bir deneyimin kapılarını açıyor. Yüksek performansı destekleyen, akıcı, geçişlerin kolay yapıldığı ve hem sade hem de şık bir arayüze sahip bir işletim sistemi olan macOS, sistemdeki yerleşik uygulamalarıyla da kullanıcıların beğenisini kazanıyor. İşlemci ve RAM kapasitesini olumsuz etkilemeyen, SDD kapasitesini de cihazı hantallaştıracak şekilde kullanmayan işletim sistemi, MacBook bilgisayarların en önemli fonksiyonları arasında yer alıyor.

MacBook Fiyatları

MacBook Air 2020 ve MacBook Pro bilgisayarlarda Intel Iris Plus Graphics ekran kartı teknolojisi kullanılıyor. Ortak tüm özelliklerin haricinde, Intel Iris Plus gibi, cihazların fiyat aralığını belirleyen farklı teknik özellikler mevcut. MacBook fiyatları detaylı incelemeler sonucunda oluşturulurken işlemci performansı, RAM, ekran boyutu, grafik kartı, çözünürlük, SSD kapasitesi ve ek fonksiyonların tamamı göz önünde bulunduruluyor.

Siz de dizüstü bilgisayar kullanımını farklılaştıran ve kullanıcı alışkanlıklarını değiştiren MacBook bilgisayarları incelemek için Teknosa'yı ziyaret edebilir, dilerseniz seçtiğiniz cihazlardan birini anında satın alabilirsiniz.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.