Ampul - Lambalar Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Lambalar, tüm yaşam alanlarında aydınlatma sistemlerinin bir parçası olarak kullanılır. İç ya da dış mekan fark etmeksizin her ortamda rahatlıkla tercih edilebilir. Lamba modelleri fonksiyonel yapıda olmaları ve estetik görüntüleri dolayısıyla hemen her dekorasyonda öne çıkar. Teknolojik gelişmeler lamba çeşitleri açısından da yenilikler getirir. Ampul ve lambaların bu gelişmeler ile tasarımları, yaydıkları ışık miktarları, teknik özellikleri değişir. Bu alan geriye dönük olarak incelendiğinde standart tasarıma sahip sarı ışık yayan ürünlerden, günümüz standartlarındaki beyaz ışık yayan, floresan özellikli ya da led özellikli ürünlere geçiş olduğu rahatlıkla görülebilir.

Lamba Modelleri ve Fiyatları

Lamba modelleri içerisinde teknolojinin etkisi ile yenilenen özellikler göze çarpar. Bu gelişmeler ürünlerin çeşitliliğinin de artmasını sağlar. Lamba fiyatları bu çeşitliliğe bağlı olarak değişir. Ürünün gücü, ışık şiddeti, tasarımı ve markası gibi kriterlerin her biri fiyatta etkilidir. Farklı markalar ürünlerini kullanıcı ihtiyaçlarını analiz ederek çeşitlendirir. Çeşitler içerisine ürünlerin malzeme maliyetleri ve işçilik maliyetleri de eklendiği için fiyatın değişmesi beklenen bir durumdur. Bu noktada önemli olan kullanıcı ihtiyaçlarının doğru belirlenmesidir. Ürünün hangi alanda kullanıldığı, alanın büyüklüğü, istenen aydınlık derecesi gibi konular netleştirilmelidir. Bu kriterlerin herhangi birinin değişimi ürünlere çeşitlilik olarak eklenir. Bu da fiyatların değişmesine neden olur. Bu durumda fiyat ve performans açısından en uygun ürünleri bulabilmek tamamen doğru lambayı tespit etmek ile alakalıdır.

LED Ampul Modelleri

Lambalar arasında en fazla konu olan özelliklerden biri lamba parlaklığıdır. Lambaların sahip oldukları parlaklık, üründe kullanılan teknolojilere göre farklılık gösterir. Kullanıcılar bulundukları ortamda ne derecede bir parlaklık istiyorlarsa ona uygun bir ürün seçmelidir. K harfi ile gösterilen Kelvin değeri ışığın parlaklığı ile doğrudan alakalıdır. K değeri yani ürünün sıcaklık değeri arttıkça lambanın yaydığı ışık da artış gösterir. Evlerde kullanılan ürünlerde 2500-3000 K arası lambaların tercih edilmesi uygunken, işyerleri ve dış mekanlar için daha yüksek dereceye sahip lambalar ya da Led ampuller tercih edilebilir. Led teknolojisi güneş ışığına yakın bir ışın yayar. Bu da tercih edilme sıklığını arttırır. Sarı ve beyaz çeşitleri olan bu ampul çeşitleri farklı watt oranlarında güce sahiptir. Ürünlerin en cazip özellikleri ise güneş yakın yaydığı ışık derecesi ile gözü yormaması olur.

Tasarruflu Ampul Fiyatları

Günümüz teknolojisinin ampullerde sağladığı bir yenilik de tasarruflu ürünlerdir. Genellikle sarı renkli olan tasarruflu ampul çeşitleri sağladıkları elektrik tasarrufu sayesinde pek çok mekanda kendine yer bulmayı başarmıştır. Armut ya da yuvarlak biçimde üretilen led modeller de enerji sarfiyatını en aza indiren ürünlerdir. Bu ürünlerin önemli bir özelliği de doğaya dost olmalarıdır. Ürünler aynı zamanda kullanım ömürlerinin uzun olmaları ile de çevreye ve doğaya saygı kriterini sağlar. Led ve tasarruflu ürünler lamba sensörü çeşitleri ile de uyumlu şekilde çalışır. Markalar kendi ürünleri ile uygun olan sensör, lamba duyu gibi ek aksesuarları da üretir. Bu ürünler fiyat bakımından diğerlerinden farklı olabilir. Ancak ürünlerin performanslarının ve kullanım ömürlerinin yüksek olması ile fiyat dengesini koruduğu görülür.

Ampul Çeşitleri Nelerdir?

Ampul çeşitleri içerisinde lamba duyu, lamba anahtarı gibi aksesuarlar ile uyumlu olan farklı ürünler bulunur. Yuvarlak, armut, mum gibi çeşitleri ise lambaların en çok bilinen çeşitleridir. Bunların dışında spiral adı verilen lamba çeşitlerini görmek de mümkündür. Çeşitliliğin oluşmasında ana kriter kullanıcı ihtiyaçları iken diğer etkenler ise lamba ve lambanın entegre edildiği sistemlerin farklılıklarıdır. Lamba göbeği, anahtarı, duyu gibi aksesuarların her biri aynı lamba ile düzgün çalışmayabilir. Bu nedenle farklı sistemler ile çalışan farklı ürün çeşitleri ortaya konulur. Kullanıcılar bu ürünler içerisinden istedikleri ürüne farklı fiyat seçenekleri ile sahip olabilir.



Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.