Koşu Bandı / Yürüyüş Bandı Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Koşu bantları


Koşu bandı, özellikle kapalı ortamda koşmayı sevenler, ya da koşu yapabilmek için çevresinde uygun alan olmayanlar için yapılmış bir çeşit spor aletidir. Fitness ve vücut geliştirme salonlarında, otellerde sıkça kullanılan bir alettir. Hatta artık evlere kadar giren modelleri mevcuttur. Teknolojisine göre genelde ne kadar süre ve ne kadar mesafe koşulduğunu, kaç kalori yakıldığını göstermesinin yanında kalp atışlarını ve tansiyonu ölçen, video ve televizyon izleme özelliğine sahip, müzik çalarlı gibi ileri modelleri de mevcuttur. Kullanımı gayet basittir. Tek tuşla başlatılabilmesinin yanında ayrıca istediğiniz hızı ve kullandığınız modelde varsa hangi eğime göre koşmak istediğinizi seçtiğinizde kendiliğinden dönmeye devam eder.
Günümüzde uzmanlar insanlara mutlaka yürüyüş yapmalarını önerir. Bu algıdan yola çıkarak, insanlar bu aletleri yürüme bandı, yürüyüş bandı gibi isimlerle de anarlar. Bu nedenle yürüyüş bandı olarak da tanımlanırlar. Kısaca özetlemek gerekirse koşu bandı ile yürüyüş bandı aynıdır. Aynı bant hız ayarlama özelliğiyle koşmaya ya da yürümeye uygun hale getirilebilir.
Koşu bantlarında eğim de bulunabilir, farklı kas bölgelerini çalıştırmak, kısa zamanda daha fazla kalori harcamak gibi nedenlerle tercih edilir. Sanki yokuş yukarı yürüyor ya da koşuyormuş gibi ayarlanabilen koşu bantları vardır. Bu bantlar eğim türlerine göre 3'e ayrılmaktadırlar.

  • Eğimsiz koşu bantları: Herhangi bir eğimi olmayan düz bir zemine sahip düz, normal yürüyüş ya da koşu yapılabilecek koşu bandı türüdür.
  • Manuel eğimli koşu bantları: Yürünecek zeminin eğimi, koşu bandının üzerine çıkmadan veya koşu bandından inerek elle ayarlanması gereken cihazlardır. Bu tip cihazların eğim dereceleri genelde 2 ya da 3 kademeli olarak değişebilir.
  • Otomatik Eğimli Koşu Bantları: Kullanımı en kolay olan cihazlardır. Bu koşu bantlarında, cihazda koşu yaparken tek tuşa basılarak eğim istenildiği şekilde arttırılıp azaltılabilir. Bu tabi ki spor yapmayı çok kolaylaştıran bir özelliktir. Bu sebeple koşu bandı satın alırken mutlaka öncelik, otomatik eğimli modellerden yana kullanılmalı.

En çok tercih edilen koşu bandı marka ve modelleri

Türkiye'de koşu bandı dendiğinde akıllara ilk gelen markalar Voit ve Dynamic markaları olsa da Altis ve Hattrick de en çok tercih edilen markalardandır. En çok satılan 2. marka olan Dynamic markasını da Voit üretir. “Voit markası zaten varken aynı firma neden Dynamic markasını üretiyor?” sorusunun cevabı verilecek olursa; Voit markası servis ağı ve ürün kalitesi açısından en iyi ve profesyoneller arasında en çok tercih edilen markadır denebilir. Hal böyle olunca fiyatları Hattrick ve Altis markalarına göre yüksek kalmaktadır. Bu nedenle Voit firması bu markalarla caziplik bakımından rekabet edebilmek ve biraz daha ekonomik fiyatlarda koşu bandı isteyen kullanıcılara da hitap edebilmek için Dynamic markasını üretmeye başlamıştır.


Koşu bandı fiyatları


Koşu bandı fiyatları marka ve modele göre çok fazla çeşitliliğe sahiptir. Motor garantisi ve motor gücü, eğim özelliğinin bulunması, nabız ölçer, yürüyüş yaparken sıkılmamanız için özelleştirilmiş ekran, müzik çalar gibi özelliklerinin bulunmasına göre tercih yapılmalıdır. Koşu bandı fiyatları, Teknosa sayesinde popülerliğine, artan ya da azalan şekillerine göre sıralanabilir. Teknosa.com da ürün yorumları, karşılaştırmalar gibi özellikleri ile seçim yapmanızı kolaylaştıracak çözümler sunuyor.


Koşu bandı satın alırken dikkat edilmesi gereken özellikler


Koşu bandı alırken dikkat edilmesi gereken bazı özellikler vardır. Bunlardan hangisi olmalı, hangisi olmasa da olur şeklinde düşünerek bütçeye en uygun bant kolayca seçilebilir.
Taşıma kapasitesi: Her koşu bandının sorunsuz taşıyabileceği bir taşıma kapasitesi vardır. 80 kg taşıma kapasitesine sahip bir cihaza 100 kg ağırlığında olan bir kişiyi çıkarmak doğru değildir. Bu sebeple koşu bandı satın alırken mutlaka öncelikle koşu bandının taşıma kapasitesi öğrenilmelidir, kullanacak kişilerin kilosuna uygun modeller seçilmelidir.

  • Zemin türü: En çok dikkat edilmesi gereken maddelerden biri de zemin türüdür. Zemin türü esnek cihazları tercih etmeye özen gösterilmelidir. Günümüzde uzmanların önerdiği zemin türü esnek olan cihazlardır. Sert zemine sahip cihazlarda belli bir süreden sonra kullanıcıların ayaklarına kramp ve ağrı girmesi gibi sıkıntılar yaşanabilir. Sert zemine sahip cihazların zararı hemen hissedilmese bile ilerleyen yaşlarda hissedilebilir. Esnek olmayan cihazlarda ayağınıza, eklemlerinize ve omuriliğinize kadar ulaşan bir baskı kuvveti oluşur. Fakat esnek zemine sahip cihazlarda uygulanan bu baskı kuvveti %50 ile %70 oranında azalır. Bu sebeple koşu bandı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli ikinci madde zemin türüdür.
  • Bant genişliği: Koşu bandı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bir diğer husus da bant genişliğidir. Bant genişliğinden kastedilen şey yürüyüş alanının genişliğidir. Yürüyüş alanı ne kadar geniş olursa, koşu bandı üzerindeki hareketler o kadar kolay olur. Kilosu 75-100 kg arası olan kullanıcılara genelde 42 cm civarı bant genişliğine sahip koşu bantları önerilir. Kilosu 100'ün üzerinde olan kullanıcılara ise en az 45 cm bant genişliğine sahip cihazlar almaları önerilir.
  • Eğim: Yürüme bantlarında en çok sorulan ve işlevi pek bilinmeyen özelliklerden biri eğimdir. Koşu bandı alırken eğimli bir model alınması önerilir. Çünkü koşu bantlarında eğimde koşulduğunda daha fazla kalori daha kısa sürede yakılır. Yokuş yukarı çıkarken nasıl ki daha fazla kalori harcanıyorsa eğimli cihazlarda da prensip bu şekildedir.
  • Katlanabilme: Pek çok kişinin koşu bandı almaktan vazgeçmesinin nedeni yer sıkıntısıdır. Evde fazla yer yoksa katlanabilir bir model tercih edilmelidir. Katlanma özelliği olmayan cihazların fazla yer kaplamaları olumsuz bir durumdur. Fakat katlanabilir modellerde bu tip bir sıkıntıyla karşılaşılmaz.
  • Sessizlik: Bu, apartmanlarda oturan kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir özelliktir. Koşu bantlarının motor sesleri genelde apartman sakinlerini rahatsız etmez. Çünkü koşu bantlarının motorundan pek rahatsız edici bir ses gelmez. Genelde komşuları rahatsız edebilecek ses, kullanıcının koşu bandı üstündeyken koşu bandına ayak vurulduğunda çıkan sestir. Ancak bunun da çözümünü koşu bandının altına serilebilecek bir minder satın almak olabilir. Koşu bandı minderi kullanarak komşulara giden ses %50-%80 oranında azaltılabilir.
  • Güvenlik: Koşu bandında kullanıcının sağlığını tehlikeye atabilecek olayların önüne geçilmiş olması gerekir. Yani koşu bantlarında kıyafete bağlanabilen acil durum anahtar emniyet kilidi olmasına özen gösterilmelidir. Bu kilit sayesinde herhangi bir düşme anında koşu bandı kendiliğinden duracaktır.
  • Satış sonrası servis hizmetleri: Hangi ilde olunursa olunsun servis hizmeti verebilen ve parça teminini kolay yapılabilen markalar tercih edilmelidir. Alınacak olan markanın mutlaka yakınlarda bir koşu bandı yetkili servisinin olup olmadığı öğrenilmelidir.
  • Fiyat: Çoğu satılan ürün gibi koşu bandı alırken de çok ucuz bir koşu bandıyla karşılaşıldığında mutlaka altında ucuz olmasının nedenleri aranmalıdır. Markayı ve ucuz olan model sorgulanmalıdır. Sağlıklı bir yaşam amaçlayarak alınmak istenen bu cihazda yanlış bir tercih yapılırsa, mevcut sağlık da zarar görebilir.

Koşu bantlarının faydaları


Dünyada ve ülkemizde birçok insanın sorunu olan obeziteyle mücadele edebilmek için bugüne kadar pek çok cihaz ve ilaç geliştirildi. Obeziteyle mücadele için üretilen belki de en iyi cihazlardan bir tanesi şüphesiz ki koşu bantlarıdır. Yaşadığı yerin çevresinde koşu yapmaya uygun yer olmayanlar, kapalı ortamı tercih etse de spor salonuna gidecek zamanı ya da bütçesi olmayanlar için, evlerinde yıllarca tüm aile bireyleriyle beraber spor yapabilecekleri bir alet olması gerçekten avantajlı bir durumdur.
Bunun yanında evlerde adeta ailenin bir parçası haline gelen evcil hayvanlar için de ülkemizde pek fazla zayıflama merkezi bulunmadığı ve normal spor salonlarına da alınmayacakları düşünülürse, obeziteye yakalanan küçük dostlarımız açısından da evde bir koşu bandı olması sağlıkları için faydalıdır.
Koşu bantları üzerinde anlık tansiyon ve nabız ölçme özellikleri bulunması sayesinde de dışarıda koşu yapmaya göre çok daha sağlıklı biçimde ne zaman spor yapmaya ara verilmesi gerektiğine karar verilebilir.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.