Tablet Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Tabletler, dahili bir mouse ve klavyeye ihtiyaç duymadan, işlevlerini dokunmatik ekran üzerinden gerçekleştiren, akıllı telefon ve bilgisayarların özelliklerini taşıyan teknolojik cihazlar olarak tanımlanıyor. Tablet bilgisayar olarak da bilinen tabletler, notebook bilgisayarlara benzerlik gösteriyor. Tabletler boyutları ve tasarımları dikkate alındığında daha çok akıllı telefonlarla, kullanım açısından değerlendirildiğindeyse notebook bilgisayarlarla ilişkilendiriliyor.

Tablet kullanıcı yaş profili açısından oldukça geniş bir kesime hitap ediyor. Üç yaşındaki bir çocuktan tutun da 80 yaşındaki bireylere kadar herkes tablet kullanabilir. Boyutlar, uygulamalar, şarj süreleri gibi özellikler bu cihazların her yaştan kullanıcı için işlevsel şekilde kullanılabilmesini mümkün kılıyor. Uzmanlar küçük çocukların üç yaşından itibaren, süre ve kullandıkları uygulamalar aile kontrolünde olmak üzere, tablet kullanabileceğini söylüyor. Uygun eğitsel ve bilimsel içerikleri destekleyen uygulamalar, çocukların gelişimini destekliyor.

Tüm olumlu yanlarına rağmen küçük yaş grubundaki çocukların günde yarım saatin üzerinde tablet ekranına bakmaması, mutlaka uygun bir oturma pozisyonunda ve ekrandan yeterince uzak olması gerektiği de vurgulanıyor. Okuma yazma bilen çocuklar, yine aile denetiminde olmak üzere, tablet kullanarak kendi yaş grubuna göre birçok oyun oynayabilir ya da derslerine yardımcı içerikleri takip edebilir. Okul çağından daha büyük kullanıcıların bir tabletle yapabilecekleriyse sadece hayal güçleriyle sınırlı.

Klasik tabletlerden farklı olarak grafik tablet modelleri de kullanıcıların ilgisini çekiyor. Grafik tablet bir bilgisayara kablolu ya da kablosuz olarak bağlanıyor, çizim alanı ve çizim kalemi olmak üzere iki ana parçadan oluşuyor. Daha çok grafik tasarımcı ve mimar gibi profesyonel kullanıcıların tercih ettiği cihazla, iki ya da üç boyutlu her türlü çizim yapılabilir. Ürün çizim yapmanın dışında kolay, pratik ve işlevsel bir şekilde fotoğraf düzenleme işlemi için de kullanılıyor.

Tablet Markaları

Teknosa'da tablet almayı düşünenlerin tüm gereksinimlerini karşılayan tablet marka ve modellerine yer veriliyor. Bilişim teknolojisi üreticisi olan hemen hemen tüm markalar, birbirinden farklı özelliklerle donattıkları tablet modellerini Teknosa aracılığıyla kullanıcılarla buluşturuyor. iPad olarak adlandırılan Apple tablet modelleri kullanıcıların tercihleri arasında ilk sıralarda bulunuyor. Samsung tablet, Lenovo tablet, Huawei tablet, Xiaomi tablet, Casper tablet ve Hometech tablet modelleri de kullanıcıların en çok ilgi gösterdiği ürünler arasında yer alıyor. Tasarım ve donanım özelliklerindeki farklılıklarla göze çarpan markaların ürettiği onlarca model, kullanıcıların hayatına renk katıyor. Tablet alırken sadece marka ismini değil, kullanım amacınızı, işletim sistemini, boyutunu ve bütçenizi de göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Tablet Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Teknoloji markaları her yıl yeni tasarladıkları birçok farklı tablet modeliyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Onlarca tablet modeli arasından size en uygun olanını seçmek her zaman çok kolay olmuyor. Tablet seçerken değerlendirilmesi gereken pek çok kriter bulunuyor. Kullanım amacı, işlemci türü, kamera ve boyut gibi özellikler, tablet seçiminde öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken kriterler arasında yer alıyor.

Bir tablet almak istiyorsanız, önce kullanım amacınızı dikkate almanız öneriliyor. Ev ve internet için tablet alıyorsanız, piyasada mevcut tüm tabletler sizin için uygun. Cihazınızı yaratıcılık ve çizim için kullanacaksanız grafik tabletler ideal bir seçim olabilir. Tabletinizi oyun ve eğlence için kullanmayı düşünüyorsanız güçlü işlemci, yüksek RAM kapasitesi ve uzun şarj ömrü olan bir ürün tercih etmeniz tavsiye ediliyor. Son olarak tableti çocuğunuzun kullanması için alıyorsanız, ebeveyn moduna sahip bir model seçmeniz, çocuğunuzun gelişimine olumlu bir katkı sağlıyor.

İşletim sistemi de tablet seçiminde etkili bir rol oynuyor. Android cihazların uygulama ve oyunlara erişimi oldukça kolay. Performans ve malzeme kalitesi bakımından da tam not alan cihazlar uygun fiyat avantajıyla kullanıcılardan büyük ilgi görüyor. Windows işletim sisteminin kullanımı da çok pratik. Tarayıcı, yazıcı gibi donanımlarla rahatlıkla eşleşebilen Windows temelli cihazlar, dilenirse kişiselleştirmeyi de mümkün kılan program koduna sahip. iOS genellikle Premium bir sistem olarak kabul ediliyor. Arayüz tasarımı ve uygulamalarıyla büyük ilgi gören işletim sistemi düzenli aralıklarla güncelleniyor ve iyileştirmeler yapıyor.

Ekran boyutu seçiminde daha çok kullanıcıların alışkanlıkları etkili. Tableti çantalarında taşımak isteyenler çok büyük olmayan modelleri tercih ediyor. Akıllı telefonların ekranları giderek büyüyor. Kullanıcılar genellikle akıllı telefonlarından daha büyük ekrana sahip tabletleri tercih ediyor. Buna göre 7 inç ve üzerindeki boyuta sahip olan cihazlar kullanıcıların ilgisini çekiyor.

RAM kapasitesi bir tabletin ne kadar hızlı olduğunu ve önbellekteki veri akış kabiliyetini tayin ediyor. Tabletinizin birkaç basit uygulama çalıştırmasının yeterli olduğunu düşünüyorsanız, 1 GB RAM işinizi görebilir. 2 ilâ 4 GB arasında RAM kapasitesine sahip olan cihazlar, kullanıcılara kesintisiz film izleme ve oyun oynama deneyimi sunuyor.

Pil kapasitesi de sürdürülebilir tablet kullanımını destekleyen faktörler arasında yer alıyor. Bu nedenle tablet alırken cihazın pil kapasitesini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Büyük bataryalı modelleri tercih etmek, tabletinizin gün boyu size eşlik etmesini sağlıyor. 2500 mAh pil kapasitesi yaklaşık dört saatlik bir kullanım ömrünü garanti ediyor. Cihazınızı 7 ilâ 10 saat arasında kullanmak istiyorsanız 4000 mAh ve üstündeki pil kapasiteleri sizin için daha uygun.

Hafıza faktörü de tabletin kullanılabilirliğini etkileyen faktörler arasında bulunuyor. Özellikle iş amaçlı kullanılan tabletlerde hem uygulama indirebilmek hem de çalışmalarınızı kaydedebilmek için hafıza kapasitesinin yüksek olması önem kazanıyor. Bazı tablet modelleri hafızanın MicroSD kart aracılığıyla depolama alanının yükseltilmesini destekliyor.

Herhangi bir ürün seçerken olduğu gibi, tablet seçerken de dikkati ilk çeken özellik tasarımı oluyor. Hafif ve ince yapı modern ve işlevsel tasarımla bir araya gelince tabletin şık görünüp sizi etkilemesi kaçınılmaz oluyor.

Çocukları için tablet alanlar, tablette ebeveyn modu olmasına çok dikkat ediyor. Ebeveyn moduna sahip tabletlerde birden fazla hesap açılabilir ve çocuk, tableti sadece ailenin belirlediği sınırlarda kullanabilir. Çocukların gelişimi ve güvenliği için internet dolaşımına ve uygulama seçeneklerine sınır getirebilmek ebeveynlerin içini rahatlatıyor.

Her fırsatta fotoğraf çekmeyi sevenlerdenseniz, tabletinizin kamera performansına da önem vermeniz tavsiye ediliyor. Fotoğraf çekmeyi sevenler için 720 ve 1080 piksel kalitesinde çekim yapabilen tabletler, oldukça kaliteli fotoğraf ve videolara imza atıyor. Selfie çekmeyi ya da görüntülü konuşma yapmayı sevenlerin cihazda ön kamera olmasına da dikkat etmesi gerekiyor.

Birçok kişi tablet seçerken bağlantı seçeneklerini de göz önünde bulunduruyor. Tabletlerin hemen hepsi Wi-Fi desteği sunuyor. Ancak tablet kullanacağınız yerlerde her an kablosuz internete ulaşamayacağınızı düşünüyorsanız, 3G özelliği bulunan tabletlere yönelmeniz tavsiye ediliyor. 3G özelliğine sahip tabletler ayrıca mobil hattınıza ait SIM kartlarla da kullanılabilme kabiliyetini bünyesinde barındırıyor.

Teknosa tablet kategorisinde tüm kriterlerin varyasyonlarını barındıran birçok tablet modeli bulunuyor. Teknosa'da yer alan tablet modellerinden biri mutlaka size hitap ediyor.

Tablet Modelleri

Neredeyse küçük boyutlu notebook bilgisayarların tahtını sağlayacak kadar çok kullanılmaya başlanan tabletler, hayatın bir parçası hâline geliyor. Hızlı erişim, kolay taşıma, uygulamalarla özelleştirebilme gibi özellikler tablet modellerinin ilgi görmesinde büyük rol oynuyor. Teknoloji markaları her geçen gün yeni özellik kazandırdıkları tablet modelleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Apple tablet modellerinde iOS işletim sistemi kullanılıyor. iOS sistemine yabancı olmayanlar sıklıkla Apple modellerini tercih ediyor. Tasarım ve donanım özelliklerinin yanı sıra kolay kullanılabilmeleri bu modellerin tercih edilmesinde önemli bir etken. Samsung tablet modelleri, yüksek performans ve fiyat avantajıyla öne çıkıyor. Android işletim sisteminin tüm özelliklerini taşıyan tabletler, kullanıcılardan tam not alıyor. Lenovo tablet modelleri de en çok beğenilen modeller arasında yer alıyor ve küçük boyutuyla bir tabletle ilgili tüm beklentilerinizi karşılıyor. Casper, Hometech, Huawei, Xiaomi ve daha birçok markaya ait seçenekler, kullanıcıların tüm gereksinimlerine hitap ediyor.

Samsung Galaxy Tab A 8 SM-T290 Siyah Tablet, Huawei T8 8" 32GB Deepsea Blue Tablet, Apple iPad Air 10.9" ve Lenovo Tab M10 PLUS MediaTek Helio P22T 2.3GHZ/4GB/64GB/BT/FHD/AND.PIE/ 10.3"/ 1 Iron Grey Tablet modelleri Teknosa'da en çok tercih edilen cihazlar arasında yer alıyor.

Tablet Boyutları

Tablet boyutları, kullanıcı deneyiminin kalitesini belirleyen en önemli etkenler arasında yer alıyor. Teknoloji üreticileri tabletleri 7, 8 ve 10.1 inç gibi farklı boyutlarda tasarlıyor. Ürünü kimin nerede kullanacağını dikkate almak, sizin için ideal boyutun da bulunmasını sağlıyor. Tabletiniz sadece evde kullanılacaksa ve dışarıda hareket hâlindeyken taşımanıza gerek kalmayacaksa, büyük ekran boyutuna sahip tablet seçeneklerini değerlendirmeniz uygun olabilir. Cihazı dışarıda hareket hâlindeyken elinizde ya da çantanızda taşımanız gerekecekse, daha küçük boyuttaki bir tableti tercih etmeniz işlevsel bir kullanıcı deneyimi yaşamanızı mümkün kılıyor. Tablet boyutu pil ömrünü de etkiliyor. Ekran boyutunun büyük olması pil ömrünün daha kısa olmasına neden oluyor. Ekran boyutuyla pil kapasitesinin orantılı olması, ekran boyutundan kaynaklanan bir şarj süresi sorunu yaşamanızın önüne geçiyor.

Sadece internette gezinmek için her boyutta tablet kullanılabilir. Ancak makale ve kitap okumak isteyenler ya da oyun oynamaktan vazgeçemeyenler için büyük boyutlardaki tabletler daha iyi bir seçim olabilir. 7 inçlik tabletler çok rahat taşınıyor ve kavranıyor. Bu özellik ürünü her an yanınızda taşımanızı ve toplu taşıma gibi araçlarda kitap okuyabilmenizi sağlıyor. Ancak ekranın küçük olması internet sitelerinde gezinti yapmanızı, dijital dergi ve gazete okumanızı biraz zorlaştırıyor. 8 inçlik ekran boyutu elektronik kitap okumak, oyun oynamak, film ve dizi izlemek için ideal kabul edilen bir boyut. 10 inçlik tabletlere göre taşıması da kolay olan cihazlar, kullanıcıların en çok tercih ettiği çeşitler arasında yer alıyor. Ekranı 10 inç büyüklüğünde olan tabletlerde televizyon ve video izleme keyfi üst seviyelere çıkıyor. Gazete ve dergi okumak için de ideal olan modeller, klavyeyle eşleştirildiğinde neredeyse küçük bir notebook görevi üstleniyor. Üretkenliğinizi de artıran 10 inçlik tabletlerin ağırlığından dolayı zor taşınması ve diğer ekran boyutlarına göre biraz daha yüksek fiyata sahip olması dezavantajları arasında sayılıyor.

Tablet Fiyatları

Tablet fiyatları markalar tarafından belirleniyor. Ekran boyutu, RAM kapasitesi, hafıza, çözünürlük, kamera özellikleri, üretimde kullanılan materyallerin kalitesi, pil kapasitesi, işlemci türü ve ses özellikleri tablet fiyatlarının belirlenmesinde dikkate alınıyor. Teknosa belirlediğiniz özelliklere sahip tablet modellerini en uygun koşullarla sizlerle buluşturuyor. Tüm gereksinimleri ve istekleri karşılayan nitelikte, uzun yıllar kullanılabilecek tablet modellerini, uygun ödeme koşulları ve avantajlı fiyatlarla kullanıcıların beğenisine sunan Teknosa, her bütçeye uygun cihazlarla dikkat çekiyor. Siz de hayalini kurduğunuz tablete bütçenizi sarsmayan koşullarda sahip olmak istiyorsanız Teknosa'yı ziyaret edebilirsiniz.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.