Reklam

Vakum Makinesi Fiyatları ve Modelleri

8 Sonuç
Sıralama
Filtreler
TL
TL
  • Yeni
    LAICA Tam Otomatik Vakumlama Makinesi 9 L VT3104

    LAICA Tam Otomatik Vakumlama Makinesi 9 L VT3104

    1.735 TL
    1.734 TL
  • Yui G88 Vakum Makinesi

    Yui G88 Vakum Makinesi

    599 TL
  • Mühlen V77 | Tam Otomatik Robotik Gıda Vakum Makinesi

    Mühlen V77 | Tam Otomatik Robotik Gıda Vakum Makinesi

    9.000 TL
  • Çok Satanlar
    Vestel Siyah Vakum Makinesi

    Vestel Siyah Vakum Makinesi

    1.899 TL
  • Electrolux E4VS1-4AG Vakum Makinesi

    Electrolux E4VS1-4AG Vakum Makinesi

    4.999 TL
  • Electrolux EVSK1 Gıda Vakumlama Kiti
    1.0 (1 Değerlendirme)

    Electrolux EVSK1 Gıda Vakumlama Kiti

    1.399 TL
  • Mühlen V67 Tam Otomatik Gıda Vakum Makinesi

    Mühlen V67 Tam Otomatik Gıda Vakum Makinesi

    7.500 TL
  • LAICA VT3210 9 L Vakumlama Makinesi

    LAICA VT3210 9 L Vakumlama Makinesi

    2.556 TL

Kışlıklarınızı ve etlerinizi buzluğa kaldırırken sağlıklı şekilde muhafaza etmeniz için gerekli olan vakumlama işlemini kolaylaştırmak için Teknosa'da bulunan vakum makinesi seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Vakum makineleri gıdaların bozulmasını önlemek ve tazeliğini uzun süre muhafaza etmek amacıyla kullanılır. Makinenin temel işlevi, gıda maddesinin bulunduğu plastik torbada hava emerek vakum oluşturmaktır. Bu işlem, bakteri ve diğer mikroorganizmaların yaşam için gerekli olan oksijeni ortadan kaldırır. Böylece, gıdanın raf ömrü önemli ölçüde artar. Ayrıca bu yöntemle paketlenen yiyecekler yerden tasarruf sağlar ve düzenli bir saklama imkanı sunar.

Vakum Makinesi Nedir?

Belirli gıdaların, örneğin sebze, et ve balık gibi ürünlerin buzdolabında saklanma süreleri sınırlıdır ve genellikle çok kısa olur. Organik maddelerin oksijen ile temas etmesi sonucunda bozulmaları bunun nedenidir. Bu tür ürünler oksijenle temas etmediği bir ortamda muhafaza edilirse daha uzun süre taze kalabilirler. Bu yüzden eğer yiyeceklerinizi uzun süre boyunca tazeliğini korumasını istiyorsanız vakum makinesi kullanabilirsiniz. Mutfak vakum makinesi gıdaların hava almayacak şekilde paketlenmesini sağlayan bir makinadır. Bu makine, gıdayı saran plastik poşeti sıkıca kapatarak içindeki havayı çeker ve böylece gıdanın üzerine basınç uygular. Böylece gıdaların bozulmasını önleyerek uzun süre taze kalmasını sağlar. Gıda vakum makineleri genellikle restoranlarda, süpermarketlerde ve gıda işleme tesislerinde kullanılır. Evde kullanım için de mini vakum makinesi modelleri mevcuttur. Bu cihaz, önceden hazırlanan ve ileriki bir zamanda tüketilmek üzere olan yiyecekleri güvenli bir şekilde saklamak için kullanılır. Paket torbalarının içindeki havayı çeker ve böylece yiyecekleri daha uzun süre muhafaza eder. Vakum makinesinin kullanılması, yiyecekleri hava geçirmez bir ortamda paketleyerek zararlı bakterilerin büyümesini engeller ve böylelikle yiyeceklerinizin daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Çeşitli modellerde üretilen poşet vakum makineleri hem evde hem de ticari mutfaklarda kullanım için idealdir. Bunların hepsi, gıdaların hava geçirmez ambalajlar içinde hızlı ve kolay bir şekilde saklanmasına imkan sağlar. Vakum makinesinin en büyük avantajlarından biri de gıdaların raf ömrünü herhangi bir kimyasal maddeye ihtiyaç duymadan uzatabilmesidir.

Vakum Makinesi Ne İşe Yarar?

Peki vakum makinesi ne işe yarar? Vakum paketleme çeşitli yiyeceklerin ambalajlanmasında kolay ve etkili bir yöntemdir. Bu teknik gıdaların içindeki havayı çekerek uzun süre saklanabilmesini sağlar. Evde vakum makinesi kullanımı özellikle uzun dönemli dondurucu depolaması gereken ürünler için popüler bir seçenektir. Bu sayede daha sonra tüketmek üzere önceden sakladığınız gıdaları vakumlayabilirsiniz. Vakum makineleri sayesinde yapılan paketleme, ürünlerin dış etkenlere bağlı olarak bozulmasını önler. Vakumlu mühürleme makineleri, gıda paketinin içinden büyük bir kısmını oksijeni alarak gıdanın bozulmasına yol açan oksijen kaynaklı kimyasal reaksiyonları engeller. Bu cihazlar, dondurucuya koymak istediğiniz tüm gıdaları rahatlıkla ambalajlayarak hava almadan bozulmaksızın saklanmasına yardımcı olur. Buzluk için vakum makinesi kullanarak, bir seferde yaptığınız alışverişinizi rahatlıkla paketleyebilir ve uzun süre dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Vakum Makinesi Özellikleri Nelerdir?

Gıda vakum makinesi, gıdaların tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre koruma amacıyla kullanılır. Ev ve sanayi tipi vakum makinesi gibi farklı çeşitleri vardır ancak temel özellikler genellikle aynıdır. Vakum makinesi ev tipi serisi gıdanın içindeki hava moleküllerini emerek oksijen seviyesini düşürür ve böylece bakteri oluşumunu engeller. Bu işlem, gıdanın bozulmasını önleyerek raf ömrünü uzatır. Gıda vakum makineleri genellikle yüksek kaliteli sızdırmazlık özellikleri ile donatılmıştır. Bu, vakumlanmış gıdanın dış etkenlere karşı korunmasını sağlar. Çoğu gıda vakum makinesi, birden fazla veya büyük boyutlu ürünleri aynı anda vakumlamak üzere tasarlanmıştır. Farklı gıda türleri, farklı vakum seviyelerine ihtiyaç duyduğu için, çoğu gıda vakum makinesi kullanıcının ihtiyaçlarına göre ayarlanabilir vakum gücüne sahiptir. Gıda vakum makineleri genellikle basit ve kullanıcı dostu kontrol panelleri ile donatılmıştır. Bu, her seviyedeki kullanıcının makineyi rahatça kullanabilmesini sağlar. Çoğu modern gıda vakum makinesi, enerji tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede, hem çevreye katkıda bulunur hem de elektrik masraflarınızı düşürür.

Ev Tipi Vakum Makinesi Avantajları

Ev tipi vakum makinesi kullanmanın birçok avantajı vardır. Ev tipi elektrikli vakum makinesi modelleri yiyeceklerin tazeliğini ve lezzetini uzun süre korur. Hava ile temas etmeyen gıdalar, oksidasyona uğramaz ve böylece bozulma süreci yavaşlar. Gıdaları daha uzun süre saklayabilme yeteneği sayesinde vakum makineleri atık miktarını önemli ölçüde azaltabilir. Bu sadece ev ekonomisi için değil aynı zamanda çevre için de faydalıdır. Vakumlanmış gıdalar sonradan ısıtılıp yenmek üzere dondurucuda saklanabilir. Bu sizin zaman kazanmanızı sağlar ve hızlı bir şekilde hazır yemeğe erişim imkanı sunar. Vakumlanmış gıdalar daha düzenli ve kompakt bir şekilde paketlenir bu da dolap veya dondurucuda daha fazla mekan tasarrufu anlamına gelir. Gıdalar vakumlandığında besin değerleri de korunmuş olur. Böylece vitamin ve mineral kaybı en aza indirgenmiş olur. Bu özellikleri nedeniyle elektrikli mutfak aletleri arasında sıklıkla tercih edilen ürünlerden biri olarak dikkat çeker. Özetle ev tipi gıda vakum makinesi kullanmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Hem ekonomik hem de sağlık açısından değerlendirildiğinde, bu cihazlar modern mutfaklarda vazgeçilmez bir araç haline gelmiştir. Seçenekler arasında hangi vakum makinesini seçeceğinize karar vermek konusunda zorlanıyorsanız Teknosa'nın uzman ekibi size doğru yönde rehberlik ederek seçiminizi kolaylaştırır.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 6 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2'ye Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.