İhtiyacınıza Uygun Güneş Enerjisi Sistemini Bulun

Çevre dostu ve maliyet tasarrufu sağlayan elektrik üretimi, güneş enerji sistemleri ile artık daha önce hiç olmadığı kadar ulaşılabilir! Gelişen teknoloji ile birlikte enerji bağımsızlığını kazanmak isteyen kurumlar ve bireyler Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumu ile yeni bir başlangıç yapabiliyor. Orta ve uzun vadede maliyet tasarrufu sağlayan güneş enerji sistemleri, enerji güvenliğini maksimize ederken yapılan yatırım konutların değerini artırıyor. Siz de karbon ayak izinizi azaltmak, maliyet avantajı sağlamak ve enerji kesintilerinin yol açtığı sorunları engellemek isterseniz hemen Teknosa.com’u ziyaret ederek ihtiyaçlarınıza yanıt veren GES paketleri ve güneş enerji sistemleri fiyatları ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Müstakil evinizin ya da gerekli şartların karşılanması hâlinde dairenizin bulunduğu apartmanın çatısı için güneş paneli sistemi proje teklifi almak için tek yapmanız gereken Teknosa.com’daki online formu doldurmak. Online formda konutunuzun tipini, yaşadığınız şehri, kW gereksinimini, güneş paneli montajı yapılacak alanın genişliğini seçip iletişim bilgilerinizi girerek güneş enerji paneli ihtiyaçlarınızın eksiksiz karşılanması için ilk adımı atabilirsiniz. Belirttiğiniz veriler doğrultusunda bir evin elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş paneli sistemi için teklif alırken yaklaşık maliyetinizi, yıllık elektrik üretimi ve tasarruf miktarınızı da Teknosa.com’dan öğrenebilirsiniz.

Güneş Enerji Sistemleri Kullanım Alanları

Güneş enerji sistemleri kullanım alanları ve bu sistemlerin tercih edilmesi ile birlikte elde edilen avantajlar son derece çeşitli. Hastanelerde, otellerde, endüstriyel tesislerde ve evlerde güneş enerjisi su ısıtma amacıyla tercih edilebiliyor. Evlerin çatısına konumlandırılan güneş panellerindeki fotovoltaik hücreler güneşten gelen ısıyı absorbe ediyor ve yalıtımlı bir tankın içerisindeki suyun ısıtılması için kullanma imkânı sunuyor. Solar enerji ile su ısıtma ihtiyacına yanıt vermek üzere tasarlanan depolar farklı özelliklere sahip olduğundan güneş enerjisi sıcak su deposu fiyatları değişiklik gösterebiliyor. Güneş enerjisi konut ısıtma için ve hatta tuzlu su bulunan alanlarda su damıtılması için de tercih edilebiliyor.

Elbette elektrik üretimi güneş enerji sistemleri kullanımının en önemli avantajlarından biri. Ev için güneş paneli hesaplama doğru yapıldığında güneş enerjisi ile çalışan aletler kesintisiz olarak kullanılabiliyor. Ek olarak, elde edilen elektrik enerjisinin depolanması mümkün. Güneş paneli akü fiyatları da marka, model ve depolama kapasitesi gibi unsurlar doğrultusunda değişebiliyor.

Kullanım amacı her ne olursa olsun, solar enerjiden maksimum verim elde edilebilmesi isteniyorsa ev için güneş paneli sayısının doğru belirlenmesi ve güneş paneli çeşitleri arasından doğru seçim yapılması önemli. İhtiyaçlarınızın değerlendirilmesi ve karar verme sürecinde ise Teknosa uzman ekibiyle size yardımcı olmaya her zaman hazır.

Güneş Paneli Çeşitleri & Farkları

Farklı güneş paneli çeşitleri farklı beklentilere ve ihtiyaçlara yanıt verir. Sahip oldukları özellikler güneş paneli fiyatları üzerinde de etkilidir. Günümüzde güneş paneli çeşitleri birinci, ikinci ve üçüncü nesil olarak sınıflandırılabilmektedir.

Monokristal güneş paneli, birinci nesil güneş panelleri arasındadır; silikondan üretilmiştir ve yüksek verimlilik oranlarıyla çalıştıkları bilinir. Monokristal güneş paneli yüksek güç çıkışına sahiptir, uzun süre dayanır, az yer kaplar. Yüksek sıcaklıklarda polikristal güneş paneli ile kıyaslandığında daha kullanışlı kabul edilir. Polikristal güneş panelleri fiyatlarının uygunluğu ile öne çıkar. Ham silikonun eritilmesi ile üretilen polikristal güneş paneli de yüksek güç çıkışına sahiptir. Çok sıcak iklimlerde monokristal güneş paneli ile kıyaslandığında daha kısa bir kullanım ömrü sunar. Tercih sırasında beklentilerin ve ihtiyaçların değerlendirilmesi gerekir.

Esnek güneş paneli olarak da bilinen ince film güneş paneli, ikinci nesil güneş paneli çeşitleri arasındadır. Ekonomik güneş enerjisi paneli fiyatları arasından seçim yapmak isteyenlerin tercihlerinden biridir. Üretimleri sırasında daha az malzeme kullanılması ve alternatif uygulamalar için uygun olması, ince film güneş panellerinin avantajlarını artırır. Üçüncü nesil güneş paneli çeşitleri ile ilgili geliştirmeler devam etmektedir. Biyohibrit güneş paneli, kadmiyum tellürü güneş paneli bu gruptaki diğer güneş enerji paneli çeşitlerine örnek olarak gösterilebilir.

Alana Göre Güneş Paneli Güç (kW) Hesaplama

Güneş paneli güç hesaplaması sırasında güneş panelinin teknik özellikleri, kurulumun yapılacağı konutun bulunduğu konumdaki güneş ışığının şiddeti ve güneş paneli alanı gibi bilgilere ihtiyaç duyulur. Hesaplama sırasında panelin verimliliği, metrekare cinsinden panel alanı ve kW/m² cinsinden güneş enerjisinin saatlik ışık şiddeti değerleri çarpılır. Böylece alanı doğrultusunda panelin maksimum gücü hesaplanabilir.

GES Kurulum Maliyeti ve Tasarruf Hesaplama

Bir eve yetecek güneş paneli fiyatı birçok değişken doğrultusunda belirlenir. Bu noktada öncelikli olarak bir ev için kaç kW güneş paneli gerekli olduğu hakkında bilgi gerekir. Ev için güneş paneli hesaplama işlemi yapılırken solar enerji kullanım beklentilerinin değerlendirilmesi de önemlidir. Örneğin elektrik ihtiyacının tamamı mı karşılanacak, elektrik maliyetleri mi azaltılmak isteniyor, elde edilen fazla elektrikten gelir mi elde edilecek gibi soruların yanıtları belirleyici olacaktır. Teknosa.com’da online başvuru formunu doldurarak GES sistemleri kurulumunun yaklaşık maliyetleri ve elde edeceğiniz ortalama tasarruf miktarı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Güneş Paneli Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş panelleri çeşit, özellik ve fiyat olarak değişiklik gösteriyor. Ev tipi güneş paneli kullanımı ile beklentilerin eksiksiz karşılanması adına güneş enerji paneli seçimi sırasında belli kriterlerin göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Güneş paneli verimliliği: Güneş paneli verimliliği seçim sırasında önceliklendirilmesi gereken unsurlardan. Çünkü panel verimliliği ne kadar artarsa panelin metrekaresi başına o kadar fazla elektrik üretimi gerçekleşiyor. Çatı alanı kısıtlı konutlarda verimlilik önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Güneş paneli fiyatları: Güneş enerji sistemleri fiyatları karar sürecinde önemli bir değişken. Yine de tercih edilen sistemlerin özellikleri ağır basıyor. Bu nedenle alanında uzmanlaşan markalardan teklif alarak son karara varılması tavsiye ediliyor.

Güneş paneli tipi: Güneş paneli çeşitleri farklı kullanım amaçlarına yanıt veren ayırt edici özelliklere sahiptir. Yüksek verimlilik isteyen ve çok sıcak iklimlerde yaşayanlar için monokristal güneş paneli çeşitleri öne çıkarken güneş enerjisini farklı şekillerde değerlendirmek isteyenlerin tercihi esnek güneş paneli çeşitleri olabilmektedir.

Tüm bu unsurlara ek olarak güneş paneli kapasitesinin de göz önünde bulundurulması tavsiye edilir. Böylece üretilen elektrikle, hedeflenen avantajlar elde edilebilir. Örneğin 10 kW güneş paneli yüksek güç kapasitesine sahip olduğundan evlerin ve hatta küçük işletmelerin ihtiyaçlarına yanıt sunabilir. 5 kW güneş paneli ile 3 kW güneş paneli, 10 kW güneş paneline kıyasla daha kısıtlı ihtiyaçlara yanıt vermekle birlikte genellikle konutlar için gerekli elektrik üretimini rahatlıkla yapabilir. Bu nedenle önemli olan, doğru seçimin yapılabilmesidir. Güneş paneli seçiminde kalitenin, garanti süresinin, projelendirmeyi yapacak markanın uzmanlığının da son derece önemli olduğu söylenebilir.

Ev Tipi Güneş Paneli İçin İzin Almak Gerekir mi?

Elektrik birim ücreti değişikliklerinden etkilenmemek, orta ve uzun vadede maliyet avantajı elde ederken enerji bağımlılığını azaltmak için güneş enerjisi santrali kurulumu yaygınlaşıyor. Ev tipi güneş paneli için ise özel bir izin alınması gerekmiyor. Müstakil evlerde de apartman daireleri ve sitelerde de güneş enerjisinden elektrik üretimi maliyeti karşılandıktan ve montaj işlemi tamamlandıktan sonra avantajlı bir kullanım deneyimi yaşanmaya hemen başlanabiliyor. Yaşanılan konut bir apartmandaysa apartman yönetimlerinin GES başvuru evraklarını tamamlaması gerekiyor. Apartmanda yaşayanların apartmandaki diğer kat maliklerinin izinlerini almaları şartı da aranıyor.

Güneş Paneli Kapalı Havalarda Elektrik Üretir mi?

Evet, güneş paneli kapalı havalarda da elektrik üretebilir. Ancak üretilen elektrik miktarı açık ve güneşli havalarla kıyaslandığında daha sınırlıdır.

Güneş Panelleri Yıldırım Çeker mi?

Güneş enerjisi sistemi ile ilgili yaygın inanışlardan biri güneş panellerinin yıldırım çektiği düşüncesidir. Güneş panelleri yıldırım çekmez, yine de bu söylem güneş panellerine yıldırım düşmeyeceği şeklinde yorumlanmamalıdır. Güneş panelleri kurulumu sırasında profesyonel destek alınması, kaliteli malzemelerin kullanılması gibi unsurlar yıldırımdan ve aşırı gerilimden korunmaya yardımcı olur.